Summer School (Capelle)

jul 05-07
Summerschool
Share

Zou je deze zomer willen gebruiken om jouw kennis te verdiepen of te verbreden op het gebied van Software Engineering en Mechatronica? Dan is de Summer School echt iets voor jou! Op 5, 6 en 7 juli organiseren we (kosteloos) een driedaagse Summer School voor iedereen met interesse in techniek. Je kunt op 2 verschillende locaties en data terecht: Capelle a/d IJssel (5, 6 en 7 juli) en Eindhoven (12, 13 en 14 juli). Leer van onze experts en ontmoet andere technology engineers waarmee je kennis kunt delen.

Wat?
De Summer School bestaat uit 3 trainingsdagen. Echter, je kunt ook voor één of twee dagen kiezen, afhankelijk van je interesse en beschikbaarheid. Elke dag duurt van 16.30 – 20.30 uur en uiteraard zorgen wij ervoor dat er genoeg te eten (o.a. avondeten) en te drinken is. De onderwerpen die we behandelen, zijn:

  • Robot Operating System (ROS) op 5 juli door Kevin McElligott
    ROS is een open source framework dat wereldwijd gebruikt wordt om snel robotica software te ontwikkelen. De oorspronkelijke versie was vooral ontwikkeld voor gebruik in prototypes, maar met de upgrade naar ROS2 wordt de deur opengezet naar industriële toepassingen. Tijdens deze summer school ga je zelf aan de slag met het programmeren van een razendsnelle racende robot. Zo kun je ervaren dat je met behulp van ROS2 binnen een avond jouw eerste robot hebt geprogrammeerd, die hopelijk sneller is dan die van je tegenstanders.
  • Behaviour Driven Development (BDD) op 6 juli door Boris Blokland
    Het is als ontwikkelaar soms lastig om echt te begrijpen wat de klant wil. Requirements kunnen vaag zijn of dingen gaan verloren bij het ontwikkelen. BDD stimuleert het samenwerken tussen developers, testers en andere stakeholders bij het voorzien van een gemeenschappelijke taal waarin zij de requirements kunnen bespreken.  Stakeholders/testers kunnen simpele user cases schrijven in hun natuurlijke taal en developers interpreteren deze tekst als input voor hun actuele tests. Tijdens deze sessie krijg je naast een introductie over BDD ook wat hands-on ervaring. Vergeet niet je laptop mee te nemen.
  • Internet of Things (IoT) op 7 juli door Wilko van der Velde
    Tegenwoordig hebben veel van onze klanten behoeft aan apparaten die aan de cloud gekoppeld zijn om zo een overzicht te krijgen van de werking en eventuele storingen die optreden. Zo kan er inzicht en waarde aan toegevoegd worden. Tijdens deze workshop ga jij zelf een eenvoudig, maar krachtig IoT dashboard opzetten en daar een apparaat aan koppelen. Dus neem je laptop mee, je hebt slechts een browser nodig. Zo leer jij wat Azure IoT aan mogelijkheden biedt en hoe je eenvoudig kunt starten met het opzetten van de beveiligde device verbinding en de cloud logica erachter.

Waar?
De Summer School wordt gegeven op ons ALTEN kantoor in Capelle a/d IJssel.

Voor wie?
De Summer School is voor iedereen die ervaring heeft met genoemde onderwerpen. Je hoeft geen goeroe te zijn op deze gebieden, maar enige achtergrondkennis is wel handig. Dus, heb je al ‘ns gewerkt met ROS, IoT of BDD en wil je hier meer over weten? Dan is dit echt iets voor jou!

Datum: 5, 6 en 7 juli 2022
Tijd: 16:00 uur ontvangst, van 16:30 – 20:30 uur trainingen
Locatie: Capelle a/d IJssel
Kosten: geen

Zijn er één of meerdere onderwerpen bij die jij interessant vindt? Schrijf je dan snel in! Geef vooraf aan voor welke dag(en) jij je wilt opgeven. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor de verdere details.

Heel graag tot ziens op de ALTEN Summer School 2022!

Summer School - Capelle 2022

Naam(Vereist)
Bachelor of Master
Ik wil graag deelnemen aan volgende training(en)(Vereist)
Algemene Verordening Gegevensbescherming(Vereist)

 

Misschien vindt u dit ook interessant

In haar rol als kennispartner organiseert ALTEN uiteenlopende events om haar kennis te delen. Wil je meer weten over deze evenementen? Klik dan op één van onderstaande events voor meer informatie óf om je in te schrijven.