Business Manager

The function

**For this role we are looking for a (native) Dutch speaker**

 

Ben jij een ondernemer in hart en nieren en ben je op zoek naar een functie waarbij jouw ambitie en drive tot zijn recht komen? Ga dan aan de slag als Business Manager bij ALTEN Nederland, waar je jouw operationele management skills, commerciële vaardigheden en peoplemanagement skills kunt combineren met het vertalen van de eisen van de klant in passende technische oplossingen. Klinkt dit als de volgende stap in jouw carrière? Lees dan verder! Om onze ambitieuze groeidoelstellingen te kunnen halen zijn wij voor de uitbreiding van onze teams in Amstelveen, Apeldoorn en Capelle a/d IJssel op zoek naar een Business Manager.

Wat ga je doen als Business Manager binnen ALTEN Nederland?

Als Business Manager bij ALTEN Nederland ben je het beste te beschrijven als een ondernemer. Je bent hierbij de schakel tussen onze klanten en consultants, met kennis als core business. Je bent de baas over je eigen agenda waarbij techniek, sales, recruitment en people management centraal staan.

Jouw doel is om een uitdagende klantportfolio te ontwikkelen zodat jij jouw team met hoogopgeleide consultants kunt inzetten op de meest uitdagende projecten. Dit doe je door nieuwe contacten met klanten aan te gaan en bestaande relaties te beheren. Je vindt het uitdagend om de vraag van een klant te verhelderen en helpt als solution seller mee om deze te formuleren. Daarom vinden wij het belangrijk dat je over technisch inhoudelijke kennis beschikt, om zo een uitstekende sparringspartner voor onze klanten te kunnen zijn.

Om de projecten te kunnen realiseren focus jij je als Business Manager op de begeleiding van jouw team van 15 tot 20 hoogopgeleide technische consultants die de projecten uitvoeren. Je coacht deze consultants en zorgt ervoor dat ze vanuit ALTEN de juiste ondersteuning krijgen om hun project met succes uit te voeren. Ook ben je in samenwerking met een recruiter nauw betrokken bij de werving en selectie van nieuwe collega’s in jouw team. Je kunt hiervoor jouw netwerk inzetten of actief op zoek gaan via diverse kanalen. Jij weet uiteindelijk als geen ander dat het boeien en bind en van consultants erg belangrijk is. Daarnaast ben je bij de uitvoering van complete projecten (samen met de technisch manager) verantwoordelijk voor de voortgang, recources, financiën en planning van projecten. Je kunt als Business Manager dus jouw ondernemersdrang kwijt in een rol waarin alle aspecten van het ondernemerschap aanwezig zijn, namelijk: commercie, people- en projectmanagement. 

Your profile

Je beschikt over een HBO of WO opleiding met een technische of bedrijfskundige component en qua ervaring voldoe je aan één van de onderstaande profielen:

  • Je hebt twee tot zes jaar ervaring opgedaan in een commerciële en/of coachende functie binnen een technische omgeving;

En/of

  • Je hebt twee tot zes jaar ervaring opgedaan in een technische rol binnen de techniek en hebt ervaring met coachende en coördinerende verantwoordelijkheden;

Je bent vanuit deze achtergrond toe aan een tweede of derde stap in jouw carriere en hebt de ambitie, drive en capciteiten om een operationele management functie opte pakken.

Personality

Je hebt een hart voor het ondernemerschap en relatiebeheer. Je beschikt over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, waarbij je de juiste prioriteiten weet te stellen.  Daarnaast heb je een flexibele instelling en ben je communicatief en analytisch sterk.

ALTEN offers

Naast uitdagende en afwisselende opdrachten, bieden wij een stabiele organisatie waar persoonlijke- en vakinhoudelijke groei gestimuleerd wordt. Wij zijn een informeel en plezierig bedrijf om voor te werken waar collegialiteit en de sfeer op de werkvloer op nummer één staan. Je krijgt veel mogelijkheden om je naaste collega’s beter te leren kennen buiten werk door middel van vrijblijvende activiteiten die we speciaal voor consultants organiseren. Bij ons krijg je ook genoeg ruimte voor eigen initiatief en wordt het zeer gewaardeerd en beloond als het kan bijdragen aan het gewenste resultaat. Verder bieden wij:
• Technisch uitdagende projecten met volop doorgroeimogelijkheden
• Direct een vast dienstverband
• Uitstekend salaris en prima arbeidsvoorwaarden, zoals een lease-auto, premie-vrije pensioenvoorziening en uiteraard een breed scala aan opleidingsmogelijkheden
• Volop aandacht en ruimte voor ontplooiing op zowel technisch- als persoonlijk vlak
• Een ambitieuze omgeving met technische collega’s
• Een internationale sfeer met veel contacten door heel Europa

Alten Nederland
Alten is een vooraanstaand bedrijf in technische consultancy en engineering. Bij Alten draait het om kennis. Onze ingenieurs hebben diepgaande kennis van technologie die in veel marktsectoren kan worden toegepast. Met deze kennis biedt Alten diensten variërend van consultancy tot het uitvoeren van volledige projecten. Op een aantal gebieden heeft Alten unieke deskundigheid die is verkregen via een jarenlange investering in kennisopbouw en kennisgroepen. Deze kennis hebben wij gebundeld in proposities te weten: Technical software, Mechatronics, Business intelligence, Test services en Installation technology. Onze opdrachtgevers zijn toonaangevende bedrijven uit verschillende business sectoren: industrie, defensie, verkeer & vervoer, telecom en finance. Voor deze bedrijven werken wij aan zeer uiteenlopende projecten.
Alten is wereldwijd actief en een snel groeiende, beursgenoteerde organisatie. Internationaal gezien telt Alten ruim 20.000 medewerkers en is actief in Europa, Azië, USA, Afrika en het Midden-Oosten. Nederland, als hotspot voor innovatie, is hierbij een belangrijke markt voor Alten. De ontwikkeling van nieuwe technologieën is kostbaar en vraagt om specialistische kennis. Met onze 400 consultants biedt Alten deze kennis. In Nederland opereren we vanuit vier locaties (Eindhoven, Capelle a/d IJssel, Apeldoorn en Amstelveen).

Ben je geïnteresseerd? Of heb je aanvullende vragen? Dan kun je contact opnemen met onze Corporate Recruiter, Vera Iliicheva via vera.iliicheva@alten.nl of telefoonnummer .

Details
Activated at 03/19/2019
Locations Amstelveen - Apeldoorn - Capelle Aan Den Ijssel | Netherlands
Category Management/Staff
Contact Vera Iliicheva
Reference AD000025