Technical Manager Mechatronics

The function

In de rol als Technisch Manager ben je actief op het snijvlak van mens en techniek. Je bent dagelijks bezig met het ontwikkelen van mensen, kennis en de bekendheid van Alten in de markt. De aandachtsgebieden van een Technisch Manager zijn zeer divers:

 • Kennisontwikkeling van onze consultants.: Als Technisch Manager ben je verantwoordelijk voor het op niveau brengen en houden van de kennis van onze consultants. Dit houdt in dat technisch-inhoudelijke bijeenkomsten worden georganiseerd, maar ook dat je een rol hebt in de loopbaanontwikkeling en opleiding van individuele consultants.
 • Commerciële en project ondersteuning: Je bent nauw betrokken bij business development en gaat regelmatig mee naar klanten. Vanuit technisch perspectief schat je in welke mogelijkheden er bij klanten zijn en lever je een belangrijke bijdragen in het offerte traject. Gedurende het project ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke begeleiding van de consultants en ben je beschikbaar als technisch sparringpartner voor de project manager.
 • Als Technisch Manager heb je een belangrijke technisch ondersteunende rol in de ALTEN organisatie. Je hebt een rol bij de innovatie en subsidie trajecten van ALTEN, maar werkt ook samen aan het vergroten van de naamsbekendheid van ALTEN, zowel in de markt als bij onderwijsinstellingen. Dit kan in de vorm van gast colleges, presentaties bij klanten en onderwijsinstellingen, maar ook bij het schrijven van artikelen en door deel te nemen aan conferenties en het organiseren van seminars.

Your profile

Je bent communicatief sterk en goed in staat om je eigen tijd te managen. De rol is zeer gevarieerd en je moet er wel tegen kunnen om verschillende zaken tegelijk te moeten bijhouden. Je weet klanten én consultants enthousiast te krijgen en communiceert helder over technische zaken. Je kan een adviserende rol innemen in technische trajecten en je kan wanneer het noodzakelijk is de technische diepte in met onze consultants en klanten.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde technische opleiding (WO werk- en denkniveau) in een relevant vakgebied, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Meet-en regeltechniek, (Technische) Informatica of Elektrotechniek.
 • Minimaal 7 jaar werkervaring in een technische rol in de techniek.
 • Software ontwikkel ervaring in C, C++, C# en/of Python is een pré
 • Technisch veelzijdig en je kan goed omgaan met veranderende prioriteiten
 • Je hebt ervaring met coaching en ontwikkelingsondersteuning van teamleden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

ALTEN offers

ALTEN biedt een technisch uitdagende omgeving waar via de diversiteit aan projecten jouw groei centraal staat. Als Technisch Manager kom je in een team met zeer ervaren en gespecialiseerde collega’s en wordt je dé technisch sparringpartner voor de Mechatronica unit.

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters:

 • regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080
 • regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700
 • regio Oost (locatie Apeldoorn) via +31(0)55-548 6200.

Je kunt ook een e-mail sturen naar: sandy.roosen@alten.be

Details
Publication date 12/08/2022
Location Eindhoven
Category Management/Staff
Recruiter Sandy Roosen
Reference Number AD000231