Accountmanager IT

The function

Als Accountmanager ben jij de ogen en oren van onze IT-unit. Je kent de kracht van onze IT-professionals en ziet het als een uitdaging om te achterhalen waar onze potentiële klanten behoefte aan hebben. Je hebt in deze positie een belangrijke rol in het waarmaken van onze groeiambities en daarom zijn netwerken, sales en acquisitie woorden waar jij enthousiast van wordt.

De functie:

Als Accountmanager ben je werkzaam binnen onze business line IT, waarbij het draait om de domeinen Quality Services, Data & Analytics en Software en Cloud Engineering. Jouw doel is om een uitdagend klantenportfolio te ontwikkelen, zodat de IT-professionals uit jouw team de meest uiteenlopende projecten kunnen realiseren. ALTEN is een organisatie voor en door techneuten en daarmee heeft kwaliteit leveren de allerhoogste prioriteit, ongeacht of het nu gaat om de inzet van de beste vakmensen op project(en), een gespecialiseerde vak training of het bedenken, ontwikkelen of testen van oplossingen voor complexe vraagstukken. Het is aan jou om samen met de opdrachtgever te achterhalen waar de behoefte ligt. Je krijgt hierbij veel vrijheid en ruimte voor ondernemerschap.

Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren o.a.:

  • Het benaderen van opdrachtgevers door middel van acquisitie;
  • Bezoeken van prospects en klanten om business te genereren;
  • Het uitdiepen van bestaande relaties, met als doel om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen en projecten;
  • Het begeleiden van Consultants bij projecten en hen ondersteunen bij het ontwikkelenvan hun persoonlijke en vakinhoudelijke kennis en vaardigheden;
  • Presentaties verzorgen voor onze klanten;
  • Meedenken in onze sales- en recruitmentstrategie.

Als Accountmanager ben jij de drijvende kracht van jouw unit. Je werkt zelfstandig, maar niet alleen. Je bent namelijk onderdeel van een team bestaande uit nog drie Business Managers, waarmee je op strategisch niveau plannen maakt om de groei van jullie unit te realiseren.

Your profile

Om succesvol te zijn in de rol van een Accountmanager heb jij twee jaar tot vijf jaar ervaring opgedaan in een commerciële functie binnen een bij voorkeur technische omgeving. Je beschikt over een hbo- of wo-diploma en hebt kennis van – of affiniteit met de wereld van IT. Je komt te werken bij een internationale organisatie, daarom is het belangrijk dat jij naast Nederlands ook Engels beheerst. Als persoon beschik jij over een echte ondernemersgeest en is initiatief nemen je tweede natuur.

ALTEN offers

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in consultancy op het gebied van BI en Analytics, Software Development, Softwaretesten, Agile, Cloud en Internet-of-Things en dit binnen verschillende branches. Bij ons kom je terecht in een divers en hecht team, dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen. Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van overheden en energiemaatschappijen tot financiële instellingen, zakelijke dienstverleners, hightech bedrijven en telecomproviders. We hechten veel waarde aan het ervoor zorgen dat collega’s zich maximaal kunnen ontwikkelen en vooral met plezier naar hun werk gaan. Daar hoort een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket bij, met o.a. een aantrekkelijke bonus-, lease- en pensioenregeling.

Details
Publication date 03/03/2021
Location Rotterdam - Eindhoven - Amstelveen
Category Management/Staff
Recruiter Vera Iliicheva
Reference Number AD000194