ALTEN Accelerate Program | Aankomend Software Architect

The function

Ben jij als ervaren technisch professional toe aan een volgende stap? Heb jij de ambitie én potentie om door te groeien richting de rol van Software Architect en biedt je huidige omgeving onvoldoende kansen en begeleiding? Dan is het ALTEN Accelerate program ideaal om jouw ambitie te realiseren!

Het ALTEN Accelerate Program is specifiek samengesteld voor ervaren (software) engineers die beschikken over 3-5 jaar ervaring. Gedurende drie jaar volg je een trainingsprogramma en doe je tegelijkertijd relevante ervaring op in één van onze innovatieve softwareprojecten. Ook speel jij een belangrijke rol in het coachen en begeleiden van afstudeerders. We dagen je daarnaast uit om je verder te ontwikkelen op andere vlakken. Zo is het mogelijk om gastcollege(s) te geven, te spreken op conferenties, een vakinhoudelijke avond te organiseren of een vakinhoudelijk artikel te schrijven. Je wordt tijdens het gehele programma begeleid door een ervaren coach, waardoor jij je optimaal kunt ontwikkelen naar jouw nieuwe rol.

Als aankomend Software Architect ligt jouw focus op drie componenten, namelijk: Techniek, Business en Mensen. Gedurende het traject leer je je alle facetten van software development eigen te maken: het opzetten van de architectuur, het maken en onderhouden van de roadmap, contact onderhouden met de stakeholders, het initiëren en afstemmen van requirements + oplossingsrichtingen en de coaching van designers en software engineers.

Your profile

Naar wie zijn we op zoek?

Je bent op dit moment actief binnen een software engineeringsrol en ziet jezelf de komende jaren bij voorkeur stappen zetten binnen de software architectuur. De 3-5 jaar kennis en ervaring die je al hebt opgedaan wil je naar een hoger niveau tillen door je focus te verleggen naar het in kaart brengen, bewaken en optimaliseren van softwarestructuren.

Personality

Met jouw analytische blik en proactieve instelling ben jij degene in het team die verbeterpunten herkent en initiatief neemt om deze op te pakken. Communiceren met diverse belanghebbenden zit in je bloed en je bent niet bang je mening te geven. Je vindt het dan ook uitdagend om anderen te coachen. En wanneer jij voor een groep staat, ben je volledig in je comfort zone. 

Je wordt vooral enthousiast wanneer je het team hebt weten te motiveren om stabiele en kwalitatief goede software te ontwikkelen waarmee de klant meerdere jaren vooruit kan. 

ALTEN offers

Selectieprocedure

Om in aanmerking te komen voor het ALTEN Accelerate Program doorloop je een selectieprocedure waarin we vooral letten op de potentie die je hebt en de drive om het waar te maken op de aspecten buiten de technische bagage die je meeneemt. Daag ons uit je de kans te geven!

ALTEN

ALTEN is als consultancy en engineering organisatie werkzaam in uiteenlopende (niche-)markten van de hightech sector en de IT. Kennis op het gebied van technologie speelt hierbij een belangrijkere rol, dé centrale pijler binnen ALTEN.

Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design, de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn.

Details
Publication date 25/05/2023
Location Capelle Aan Den Ijssel - Eindhoven - Apeldoorn
Category Technical Software
Recruiter Joep van Well
Reference Number AD000156