R&D Software Test Engineer

De functie

Als Test Engineer bij Alten help je onze klanten met complexe technische vraagstukken binnen een Research & Development werkomgeving. Verder help je met het vinden van verbeterpunten in producten door klantwensen te vertalen naar heldere en uitvoerbare testscenario’s.

 

Je bent, samen met je team, in staat om in een vroeg stadium risico’s te identificeren en hier mitigerende maatregelen voor aan te dragen. Hiernaast denk je mee met de klant over de verbetering en ontwikkeling van het validatie proces, om de kwaliteit van het product te helpen waarborgen.

 

Als consultant bij Alten werk je in verschillende sectoren waaronder Healthcare, industrie, defensie, energie, lucht- en ruimtevaart, verkeer & vervoer en telecom. Hier kom je in aanraking met de nieuwste technologieën waaronder IoT en Artificial Intelligence.

Jouw profiel

 • Afgeronde opleiding op HBO/WO niveau
 • Een technische achtergrond
 • Ervaring met het vakgebied van de Test Engineer
 • Ervaring met scripting talen (bijv. Python) en bij voorkeur kennis van programmeertalen als C, C++, C# of Java
 • Kennis van Continuous Integration/build omgevingen als Jenkins is een pre.

Persoonlijkheid

 • Je beschikt over een kritische en analytische houding
 • Je bent zoveel mogelijk op zoek naar oplossingen
 • Je beschikt over de benodigde sociale vaardigheden om waar nodig, net zo lang door te vragen om iets helder te krijgen
 • Je hebt de overtuigingskracht om alle stakeholders zoveel mogelijk op één lijn te krijgen

ALTEN biedt

 • Technisch uitdagende projecten met volop ontwikkelmogelijkheden
 • Volop aandacht en ruimte voor ontplooiing op zowel technisch- als persoonlijk vlak
 • De mogelijkheid om je direct verder te ontwikkelen binnen je vakgebied: zo krijgen alle Test Engineers binnen ALTEN o.a. ISTQB-opleidingen en een Agile training
 • Een ambitieuze omgeving met technische collega’s
 • Een internationale sfeer met veel contacten door heel Europa
 • Direct een vast dienstverband
 • Uitstekend salaris en prima arbeidsvoorwaarden, zoals 27 vrije dagen, een leaseauto, premievrije pensioenvoorziening en uiteraard een ruim opleidingsbudget.

Wij zoeken dus enthousiastelingen binnen het vakgebied. Een schaap met zes poten. Als jij maar vijf poten hebt, maar wel een passie voor het vakgebied in combinatie met technologie, neem dan contact met ons op.

 

ALTEN
ALTEN voert via haar kantoren, projecten uit voor vooraanstaande technisch georiënteerde bedrijven door heel Nederland. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn. Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design, de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau. Qua ontwikkel-methodiek wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van Agile/Scrum. Binnen de R&D-omgevingen van de verschillende hightechindustrieën wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hoogstaande softwareoplossingen. Het kwalificeren, ontwerpen en ontwikkelen van deze softwareoplossingen vraagt om een helder en abstract denkniveau en de capaciteiten dit te vertalen naar een praktische oplossing. De daadwerkelijke oplossingen kunnen in verschillende ontwikkelomgevingen gerealiseerd worden. Denk hierbij aan R&D voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen bijvoorbeeld de medische, industriële of informatiesector.

ALTEN heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren welke passen binnen de internationale strategie van de ALTEN Groep. Deze groei levert veel kansen op voor getalenteerde ingenieurs die nu kiezen voor een carrière bij ALTEN. Werken bij ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Marley van der Velden (regio Zuid) via +31(0)40-256 3080 of met Myrthe Smalbraak (regio Oost en West) via +31(0)55-548 6200. Je kunt ook een e-mail sturen naar sollicitatie@alten.nl. 

details
Activated at 11/09/2019
Locaties Eindhoven - Capelle Aan Den Ijssel - Apeldoorn
Categorie Technical Software
contact Tom Beekmans