DevOps Automation Engineer

De functie

ALTEN zoekt collega’s die zich willen gaan ontwikkelen als DevOps Automation Engineer met de ambitie om door te groeien naar een DevOps Engineer. Tijdens een intensief programma word je klaargestoomd om de rol als DevOps Automation Engineer te vervullen. 

De functie  

Als DevOps Automation Engineer bij ALTEN draag je bij aan het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe producten/systemen. Dit doe je door aan te sluiten op het software ontwikkelproces en verbeteringen voor te stellen en te implementeren. Je werkt samen met je team waarbij jij als DevOps Automation Engineer verantwoordelijk bent voor het automatisch testen. Communiceren met teamgenoten en (vertegenwoordigers van) de business is essentieel in de rol van Automation Engineer. Je moet daarnaast voldoende technische kennis kunnen absoberen en toepassen.

Daarnaast willen we je helpen door te groeien naar een DevOps engineer. Met DevOps Automation kunnen we een basis leggen waarmee jij je verder kan ontwikkelen in alle aspecten die van invloed zijn op de lifecycle van software. Via Automation kan je verbindingen leggen tussen mensen en processen om sneller en beter software te maken en beheren. Hierdoor zal jij niet meer onbekend zijn met onder andere logging, release, deployment en monitoring.

Het programma 

In een korte en intensieve tijd wordt je klaargestoomd om de rol van Devops Automation Engineer te vervullen.  In het programma ligt de focus op nieuwe technieken en methodes die we je hands-on aanbieden in de verschillende trainingen. Het programma bestaat uit 3 modules namelijk; Test Automation, DevOps en Security testen/ Performance Testen.

Het programma bevat:  

  • Certificering zoals: ISTQB Advanced Test Automation Engineer; 
  • Diverse trainingen zoals: Java, C#, Python, CI/CD en DevOps, Mobile test automation, Agile methodologieën, test automation tooling, performance testen, security testen etc.;
  • Praktijk cases bij onze klanten.

Naast de opleiding en training besteden wij tijdens het programma (en uiteraard daarna) veel aandacht aan (individuele) coaching. Ook een kijkje in de keuken van onze projecten behoort tot het aanbod.

Jouw profiel

  • Twee tot vier jaar werkervaring als technisch tester of test automation engineer;
  • Affiniteit met de technische kant van IT en de drive om hierin te groeien;
  • Goede sociale vaardigheden;
  • Certificaat ISTQB Foundation; 
  • Enige kennis van en behendigheid in programmeertalen (bijvoorbeeld: JAVA, C#, .NET, VBA of Javascript);  
  • Kennis in en ervaring van frameworks zoals Selenium, Cucumber etc. is een pré;  
  • Werken in een Agile omgeving is een pré. 

Persoonlijkheid

Je bent communicatief en analytisch sterk. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Daarnaast ben je resultaatgericht en heb je van nature een flexibele instelling. Wij vinden het ook belangrijk dat je jezelf kunt herkennen in onze kernwaarden, o.a.: open and involved, technology en fun.

ALTEN biedt

Samen gaan wij op zoek naar een uitdagend project, waarin jouw groei centraal staat en jouw kwaliteiten het best naar voren komen. Daarnaast geloven wij dat je als IT’er nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Onze consultants organiseren bijvoorbeeld regelmatig kennisavonden over nieuwe technologieën, waaraan jij kunt deelnemen. Of misschien vindt jij het zelf leuk om met je collega’s een kennisavond te organiseren? Als jij de gesprekken net zo leuk als wij hebt ervaren, dan krijg je een vast contract. De volgende stap is het uitzoeken van een auto. Wij maken je laptop gereed en je bent klaar om op één van onze projecten aan de slag te gaan. Hard werken wordt bij ons beloond met een goed salaris en een bonus, maar relaxen vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je van ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je (premievrije pensioenregeling). Met je mentor en Business Manager ga jij je nieuwe avontuur aan en krijg je vanuit ons de juiste begeleiding. Samen zorgen wij ervoor dat jij je ambities kunt verwezenlijken.

ALTEN

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in consultancy op het gebied van BI en Analytics, Software Development, Software Quality, Agile, Cloud en Internet-of-Things en dit binnen verschillende branches. Bij ons kom je terecht in een divers en hecht team, dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen. Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van overheden en energiemaatschappijen tot financiële instellingen, zakelijke dienstverleners, hightech bedrijven en telecomproviders. Wij bieden volop uitdagingen, solliciteer daarom nu om deel uit te maken van ons gezellige team!

 

Details
Publication date 15/02/2021
Location Capelle Aan Den Ijssel - Amstelveen
Categorie Software Quality Services
Recruiter Tobias Jespers
Reference Number AD000086