Vacatures ALTEN

Afstudeeropdracht - Cybersecurity en machine learning

De functie

Heb jij passie voor IT en neem je graag een uitdaging aan? ALTEN biedt jou de mogelijkheid om af te studeren in een innovatieve omgeving waarin je (technische) kennis en ervaring op doet onder begeleiding van zeer ervaren IT professionals.

 

Nu artificial intelligence (AI) en machine learning (ML) van de grond komen, wordt het in steeds meer onderdelen van een organisatie toegepast—ook binnen cybersecurity. Omdat de strijd met cybercriminelen steeds sneller evolueert, speelt machine learning een steeds grotere rol in het snel herkennen en tegenhouden van aanvallen. Maar ook de hackers beginnen AI te gebruiken in hun aanvallen. Dit betekent dat we in een situatie komen waarin aan beide kanten van de firewall AI’s staan die het tegen elkaar opnemen; een wapenwedloop van machine learning dus.

In deze afstudeeropdracht moet een onderzoek worden uitgevoerd over de groeiende ontwikkeling van machine learning in cybersecurity, waarin de volgende vragen aan bod komen:

 • Hoe kan machine learning toegepast worden om een cyber-aanval tegen te gaan?
 • Hoe kan deceptie technologie worden gebruikt om aanvallen tegen te houden?
 • AI vs AI: Hoe kan je herkennen dat AI gebruikt is voor een aanval, bijvoorbeeld in een spear-fishing bericht?
 • Hoe kan een hacker misbruik maken van juist het feit dat je ML gebruikt en hoe kan je je hiertegen wapenen?
 • Werkt dit ook als de hacker data poisoning als tactiek gebruikt?

Je opdracht is, naast dit onderzoek, het ontwikkelen, implementeren en trainen van een model om (een geselecteerde set van) cyber-aanvallen te herkennen en tegen te houden. Hierbij houd je er rekening mee dat het model zelf geen ingang biedt voor aanvallen.  Je bouwt een proof of concept waarmee je je resultaten kan demonstreren.

Jouw profiel

 • Je volgt een IT gerelateerde studie op Bachelor of Master niveau, 4e jaars

Persoonlijkheid

Je bent communicatief sterk, kan goed zelfstandig werken en vind het belangrijk om in een team te werken. Daarnaast vind je het leuk om resultaat te behalen en je hebt van nature een flexibele instelling. Wij vinden het ook belangrijk dat je jezelf kunt herkennen in onze kernwaarden: People, Fun, Technology, Knowledge, Aim high en Open & Involved.

ALTEN biedt

 • Een marktconforme stagevergoeding
 • Wekelijkse procesmatige en inhoudelijke stage begeleiding door een technisch manager en/of een technisch consultant van ALTEN
 • Mogelijkheid om te sparren met ervaren IT collega’s
 • Kennis sessies vanuit/bij klanten
 • De mogelijkheid om na afronding van je afstudeeropdracht een vast dienstverband aangeboden te krijgen

ALTEN

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in Softwaretesten, Software Development, BI en Analytics consultancy in verschillende branches. Binnen Alten kom je terecht in een divers maar hecht team dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Agile en software ontwikkeling. Bij ALTEN staan mensen, kennis, plezier en technologie centraal.

Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van telecomproviders, overheden, energiemaatschappijen, financiële instellingen en industriële ondernemingen tot zakelijke dienstverleners.

ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

 

Details
Activated at 27/07/2020
Locaties Amstelveen - Capelle Aan Den Ijssel
Categorie Afstuderen, Software & Cloud Engineering
Contact Ka Yan Huynh