Afstudeeropdracht - The State of Mobile Development

De functie

Heb jij passie voor IT en neem je graag een uitdaging aan? ALTEN biedt jou de mogelijkheid om af te studeren in een innovatieve omgeving waarin je (technische) kennis en ervaring op doet onder begeleiding van zeer ervaren IT professionals.

 

Met een mobile-first aanpak die nu voor webapplicaties wordt gehanteerd is de race geïntensifieerd hoe de applicatie met de beste performance te ontwikkelen. Aan de ene kant is snelheid gewenst, maar aan de andere kant ook goed omgaan met in omvang groeiende inhoud vol afbeeldingen, video’s en animaties. Daarnaast is de verwachting dat een applicatie “het overal doet”, oftewel cross-platform en responsive. Technieken die hiervoor de afgelopen jaren zijn toegepast, zoals Xamarin, Cordova en Unity, zijn deels succesvol geweest, maar laten op verschillende vlakken ruimte voor verbetering. Een nieuwe generatie van frameworks en standaarden probeert deze verbetering te brengen; technieken zoals React Native, Progressive Web Applications (PWA) en Accelerated Mobile Pages (AMP).

 

Maar hoe verhouden deze nieuwe spelers zich ten opzichte van de voorgaande generatie van cross-platform oplossingen? In deze afstudeeropdracht moet hier een onderzoek naar worden uitgevoerd. Als uitgangspunt voor het vaststellen van de gebruikerservaring kiezen we de principes van het RAIL-concept. RAIL, wat staat voor Response, Animation, Idle en Load, is een manier om performance van een user-centric aanpak op een standaardwijze te meten. De volgende vragen komen aan bod:

  • Hoe zitten AMP/PWA/React in elkaar? Welke mogelijkheden heb je wel en niet als gebruiker?
  • Hoe gaan AMP/PWA/React om met het aansturen van hardware? Wat doen ze beter of minder dan de oude technieken?
  • Wat is de impact op web-ontwikkeling als één van de technieken een centrale positie krijgt? Kunnen andere hier complementair aan zijn of vallen ze weg?
  • Zijn de nieuwe technieken nu beter dan Native? Wat als je met een low-end device te maken hebt?

Je opdracht is, naast dit onderzoek, een webapplicatie voor testdoeleinden uit te ontwerpen en deze te implementeren. Deze moet je vervolgens testen volgens de principes van het RAIL-concept tegen de onderzochte technieken. Voor dit alles ontwikkel je een proof of concept en adviseer je over welke techniek in welke situatie het beste resultaat geeft.

Jouw profiel

  • Je volgt een IT gerelateerde studie op Bachelor of Master niveau, 4e jaars

Persoonlijkheid

Je bent communicatief sterk, kan goed zelfstandig werken en vind het belangrijk om in een team te werken. Daarnaast vind je het leuk om resultaat te behalen en je hebt van nature een flexibele instelling. Wij vinden het ook belangrijk dat je jezelf kunt herkennen in onze kernwaarden: People, Fun, Technology, Knowledge, Aim high en Open & Involved.

ALTEN biedt

  • Een marktconforme stagevergoeding
  • Wekelijkse procesmatige en inhoudelijke stage begeleiding door een technisch manager en/of een technisch consultant van ALTEN
  • Mogelijkheid om te sparren met ervaren IT collega’s
  • Kennis sessies vanuit/bij klanten
  • De mogelijkheid om na afronding van je afstudeeropdracht een vast dienstverband aangeboden te krijgen

ALTEN

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in Softwaretesten, Software Development, BI en Analytics consultancy in verschillende branches. Binnen Alten kom je terecht in een divers maar hecht team dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Agile en software ontwikkeling. Bij ALTEN staan mensen, kennis, plezier en technologie centraal.

Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van telecomproviders, overheden, energiemaatschappijen, financiële instellingen en industriële ondernemingen tot zakelijke dienstverleners.

ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

 

Details
Publication date 18/03/2021
Location Amstelveen - Capelle Aan Den Ijssel
Categorie Software & Cloud Engineering, Afstuderen
Recruiter Fabian Ilaide
Reference Number AD000077