Test Automation Engineer | Technical Software

De functie

Ligt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? Dan past de functie van Test Automation Engineer goed bij jou.

De Agile project aanpak wordt langzaam de standaard met als gevolg dat project teams in korte iteraties software moeten opleveren. Dit resulteert in exponentieel groeiende regressie test sets waardoor test automation onoverkomelijk wordt. Je bent als Test Automation Engineer verantwoordelijk voor het schrijven en uitvoeren van systeem-, integratie- en acceptatietesten. Vervolgens ben je ook in staat om dat te programmeren/scripten met behulp van automatische testtools of je bent in staat zelf een test framework implementeren.

Projecten
Je bent in staat om jouw technische creativiteit om te zetten in slimme test scripts in (multidisciplinaire) technische R&D of OEM omgevingen. Je kan denken aan een test automation framework maken voor een melkrobot of voor systemen van vrachtwagens. Je draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe producten/systemen of aan het toevoegen van nieuwe belangrijke features. Je werkt samen met je team in projectvorm waarbij jij als Test Automation Engineer de requirements omzet in werkende testen die volledig automatisch door het buildsysteem worden uitgevoerd, zodat de kwaliteit van de software gewaarborgd blijft.

Jouw profiel

Opleiding

  • Afgeronde technische opleiding HBO of WO (bijvoorbeeld: informatica, electronica, biomedische technology, Human Interaction, embedded systems).

Ervaring
Je hebt ervaring met en kennis van:

  • Test engineering en/of software programmeren;
  • Het concept Behaviour Driven Development

Pre
Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je kennis hebt van:

  • Python, C, C++ of C#;
  • Continuous Integration of build omgevingen als Jenkins, Azure DevOps, Atlassian;
  • Werken in een Agile omgeving;
  • Op Gherkin gebaseerde frameworks zoals Behave, SpecFlow of Cucumber

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je meteen een vast contract. Mocht je daarvoor kiezen, dan is de volgende stap het uitzoeken van een auto. Ook zorgen wij voor een laptop. Tijd voor ontspanning vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je bij ons standaard 27 vakantiedagen. Wil je meer dagen? Je kan er 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een uitstekende premievrije pensioenregeling. 

Met de juiste begeleiding van je Business Manager en Technisch Manager ga jij je nieuwe ALTEN avontuur aan.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland.

Contact
Interesse? Neem contact op met ons recruitment team via sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 25/09/2023
Location Eindhoven - Capelle Aan Den Ijssel - Apeldoorn
Categorie Technical Software
Recruiter Joy Auguste
Reference Number AD000065