Junior Software Test Engineer

De functie

Software wordt voortdurend complexer en tegelijkertijd wordt de time-to-market van R&D steeds korter. Als iets niet goed werkt, weet meteen de hele wereld dit! Hoe garandeer je dat een systeem goed werkt in een zo’n (meestal té) korte tijd? Hiervoor is een slimme, creatieve en gestructureerde testaanpak nodig. Zaken als risk-based testing en testautomatisering spelen hierin een belangrijke rol.

 

Bij Alten geloven wij dat een goede Junior Software Test Engineer het verschil kan maken voor het project. Iemand die vanuit helikopter perspectief naar het geheel kan kijken en de risico’s detecteert, liefst nog voordat ze een probleem vormen. Helaas wordt door hogescholen en universiteiten weinig tot geen aandacht aan dit onderwerp gegeven, en dat terwijl de vraag vanuit de markt op dit gebied steeds meer toeneemt.

 

Daarom heeft Alten vanuit haar eigen Academie een training ontwikkeld om technische talenten op te leiden tot Junior Software Test Engineer. In deze training haal je bijvoorbeeld je ISTQB foundation certificaat, leer je de Agile manier van werken en kom je in aanraking met diverse test tooling zoals Jenkins, en programmeren in Python. Daarnaast leer je effectief communiceren met stakeholders in alle lagen van een bedrijf, van ontwikkelaars tot (project) managers. Deze opleiding heeft al meerdere succesvolle Test Engineers opgeleverd, die nu uitdagende projecten bij onze klanten aanpakken.

 

Jouw profiel

  • Afgeronde HBO of WO opleiding. Bij voorkeur met een technisch aspect in het curriculum zoals (technische) informatica, electronica, biomedische technology, Human Interaction, Industrial Design, System & Control, Embedded Systems, o.i.d.
  • Affiniteit met techniek
  • Kritisch, nieuwsgierig en gedreven.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
  • Ervaring met programmeren is een pre.

Persoonlijkheid

Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en vindt het interessant om technische uitdagingen aan te gaan. Binnen uiteenlopende projecten maakt jouw vakmanschap het verschil. Daarnaast ben je proactief en onderzoekend ingesteld en werk je graag in teamverband.

ALTEN biedt

Naast uitdagende en afwisselende opdrachten, bieden wij een stabiele organisatie waar persoonlijke- en vakinhoudelijke groei gestimuleerd wordt door persoonlijke begeleiding. Je krijgt bij ons een vast dienstverband met uitstekende arbeidsvoorwaarden en omstandigheden, zoals:

  • Een marktconform salaris
  • De keuze tussen een leaseauto of mobiliteitsvergoeding, premievrij pensioen en een bonusregeling
  • Veel kansen om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te ontwikkelen
  • Een succesvolle, internationale onderneming, met daarin veel uitdagingen
  • Een technische omgeving met ambitieuze collega’s

ALTEN

ALTEN voert via haar kantoren, projecten uit voor vooraanstaande technisch georiënteerde bedrijven door heel Nederland. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn. Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design, de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau. Qua ontwikkel-methodiek wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van Agile/Scrum. Binnen de R&D-omgevingen van de verschillende hightechindustrieën wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hoogstaande softwareoplossingen. Het kwalificeren, ontwerpen en ontwikkelen van deze softwareoplossingen vraagt om een helder en abstract denkniveau en de capaciteiten dit te vertalen naar een praktische oplossing. De daadwerkelijke oplossingen kunnen in verschillende ontwikkelomgevingen gerealiseerd worden. Denk hierbij aan R&D voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen bijvoorbeeld de medische, industriële of informatiesector.

ALTEN heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren welke passen binnen de internationale strategie van de ALTEN Groep. Deze groei levert veel kansen op voor getalenteerde ingenieurs die nu kiezen voor een carrière bij ALTEN. Werken bij ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters: regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080, regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700, regio Oost (locatie Apeldoorn) via +31(0)55-548 6200. Je kunt ook een e-mail sturen naar: sollicitatie@alten.nl

Details
Activated at 11/03/2020
Locaties Eindhoven - Apeldoorn - Capelle Aan Den Ijssel
Categorie Technical Software
Contact Tom Beekmans