Software Architect

De functie

Bij ALTEN voeren wij projecten uit voor de klant, op locatie, maar ook in ons eigen ALTEN Delivery Center. Vanwege het groeiende aantal projecten in ons ALTEN Delivery Center, zijn wij op zoek naar een Software Architect die het team kan komen versterken. Als Software Architect bij ALTEN heb je de technische leiding over het team en ben je verantwoordelijk voor alle facetten van software development. Ons ALTEN Delivery Center zit op drie verschillende locaties waardoor samenwerking tussen regio’s vaak voorkomt. Als Software Architect binnen ons team, heb je regelmatig contact met de klant en zal je ook geregeld bij de klant op locatie zijn om requirements en oplossingsrichtingen af te stemmen en projectvoortgang te communiceren.  

 

 • Je bent verantwoordelijk voor de software architectuur, maakt en onderhoudt de technische roadmap, initieert verbeteringen, coacht designers en software engineers in je team.
 • Je vertaalt requirements naar een high level design.
 • Je houdt contact met zowel interne als externe stakeholders.
 • Je maakt schattingen voor nieuwe projecten.
 • Je reviewt requirement specificities, test specificities, software designs en code.
 • Je hebt te maken met zowel green field development als brown field development.

Jouw profiel

 • Een afgeronde opleiding op Universitair of HBO niveau op het gebied van Technische Informatica, Electrotechniek, Natuurkunde of Wiskunde. Je heb uitgebreide kennis van C, C++,.Net, Python en expert kennis van realtime software development. Je hebt gewerkt met Windows/Unix/Linux ontwikkelomgevingen.
 • Je overziet het gehele ontwikkelproces, van requirement engineering tot testing. Je hebt een brede ervaring met meerdere methoden en technieken, zoals UML, Design patterns, architectural patterns, high performance computing, requirement engineering en test engineering. En je verbreedt en verdiept deze kennis.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het managen van stakeholders. Je bent in staat om een tradeoff te maken op zowel technisch als projectmanagement niveau. En je hebt een helicopterview, maar bent ook in staat om de diepte in te gaan.
 • Je hebt minimaal 5 jaar gewerkt als software architect. En minimaal 10 jaar ervaring in technische software ontwikkeling. Je bent gewend om in een dynamische omgeving te werken, met parallele projecten, veranderende omstandigheden en wijzigende prioriteiten.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Persoonlijkheid

Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en vindt het interessant om technische uitdagingen aan te gaan. Je bent ondernemend, resultaatgericht, hebt een ‘can-do’ mentaliteit en je bent in staat om partijen tot elkaar te brengen.

ALTEN biedt

 • Technisch uitdagende projecten met volop doorgroeimogelijkheden
 • Direct een vast dienstverband
 • Uitstekend salaris en prima arbeidsvoorwaarden, zoals een lease-auto, premie-vrije pensioenvoorziening en uiteraard en een breed scala aan opleidingsmogelijkheden
 • Volop aandacht en ruimte voor ontplooiing op zowel technisch- als persoonlijk vlak
 • Een ambitieuze omgeving met technische collega’s
 • Een internationale sfeer met veel contacten door heel Europa

ALTEN

ALTEN voert via haar kantoren, projecten uit voor vooraanstaande technisch georiënteerde bedrijven door heel Nederland. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn. Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design, de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau. Qua ontwikkel-methodiek wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van Agile/Scrum. Binnen de R&D-omgevingen van de verschillende hightechindustrieën wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hoogstaande softwareoplossingen. Het kwalificeren, ontwerpen en ontwikkelen van deze softwareoplossingen vraagt om een helder en abstract denkniveau en de capaciteiten dit te vertalen naar een praktische oplossing. De daadwerkelijke oplossingen kunnen in verschillende ontwikkelomgevingen gerealiseerd worden. Denk hierbij aan R&D voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen bijvoorbeeld de medische, industriële of informatiesector.

ALTEN heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren welke passen binnen de internationale strategie van de ALTEN Groep. Deze groei levert veel kansen op voor getalenteerde ingenieurs die nu kiezen voor een carrière bij ALTEN. Werken bij ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters: regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080, regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700, regio Oost (locatie Apeldoorn) via +31(0)55-548 6200. Je kunt ook een e-mail sturen naar: sollicitatie@alten.nl

details
Activated at 07/05/2019
Locaties Apeldoorn - Capelle Aan Den Ijssel - Eindhoven | Nederland
Categorie Technical Software