User Experience Designer | Technical Software

De functie

“Ease of use is invisible, but its absence sure isn’t.” Gebruik jij jouw creativiteit om voor ieder vraagstuk een passende oplossing te bedenken? Dan is de rol als UX-consultant bij ALTEN wellicht iets voor jou!

Het concept UX is ontzettend breed. Zo kan jouw focus liggen op een stuk vooronderzoek, of visual design, de implementatie of het testen van een product. Hoe dan ook staat de gebruiker bij jou altijd centraal.
Denk jij ook altijd net even iets anders dan anderen en wil je altijd het waarom weten achter een vraag? Wij zijn op zoek naar een kritische, nieuwsgierige UX-consultant die daarnaast analytisch sterk is, zodat hij of zij de juiste richtingen kan kiezen in het exploreren van een vraagstuk. Voor deze rol is het van belang dat je bovengemiddeld goede sociale vaardigheden bezit, daar waar je binnen elk project te maken hebt met verschillende stakeholders. Je kunt je communicatie aanpassen aan deze stakeholders, variërend van management tot aan applicatie specialisten.
Je neemt graag het initiatief en zet je in om van een relatief kleine, groeiende propositie binnen ALTEN een groot succes te maken.

Projecten
Bij ALTEN ga je de uitdaging aan binnen verschillende projecten. Op de ene dag kan het zijn dat je interviews met eindgebruikers afneemt over de knelpunten van een product of service. De input daarvan verwerk en analyseer je tot een feature waar je de ontwikkeling en/of design gaat uitwerken. Deze verdeel je onder in taken zoals wireframing, prototyping en een visual design. De volgende dag ben je ergens aan het observeren, houd je een presentatie over je product concept of faciliteer je een workshop om de visie van een klant te concretiseren.

Jouw profiel

Opleiding

  • Afgeronde Bachelor/Master Industrial Design, Human-Technology Interaction, Communicatie en Multimedia Design, UX-Design of een vergelijkbare design richting

Ervaring
Je hebt ervaring met en kennis van:

  • Software ontwikkeling

Pre
Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je kennis hebt van:

  • WPF, QML, HTML5, C# en eventueel C++;
  • Het kunnen vertalen van User Requirements in een ontwerp;
  • Adobe XD, Sketch, Figma, Photoshop, Indesign of Illustrator

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je meteen een vast contract. Mocht je daarvoor kiezen, dan is de volgende stap het uitzoeken van een auto. Ook zorgen wij voor een laptop. Tijd voor ontspanning vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je bij ons standaard 27 vakantiedagen. Wil je meer dagen? Je kan er 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een uitstekende premievrije pensioenregeling. 

Met de juiste begeleiding van je Business Manager en Technisch Manager ga jij je nieuwe ALTEN avontuur aan.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland.

Contact
Interesse? Neem contact op met ons recruitment team via sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 25/09/2023
Location Capelle Aan Den Ijssel
Categorie Technical Software
Recruiter Joy Auguste
Reference Number AD000037