Test Automation Engineer- IT

De functie

Wij zien automatisering als dé toekomst van het testvak. Geloof jij dit ook en wil je hierin verder doorgroeien en je bezighouden met de laatste technische ontwikkelingen en innovaties? Dan ben je bij ons op de juiste plek!

Organisaties bewegen zich steeds meer richting het automatisch deployen van software, en als onderdeel daarvan ook het automatisch testen van software. ALTEN zet daarom vol in op test automatisering. Bij ons kom je in een omgeving terecht waarin veel (technische) kennis aanwezig is, toolonafhankelijk gewerkt wordt en je gestimuleerd wordt om het beste in jezelf naar boven te halen. Ter uitbreiding van ons team zijn we daarom op zoek naar een test automation engineer met enige ervaring.

Als Test Automation engineer bij ALTEN, ben je vanaf het begin betrokken bij het ontwikkeltraject van nieuwe software. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het boven water halen van requirements en het vertalen hiervan naar automatisaarbare testscenario’s. Vervolgens ben jij ook diegene die deze scenario’s gaat coderen, al dan niet met behulp van een programmeertaal (C#, Java) of een low-code test tool (bijv. Ranorex of Tosca). Verder ben je ook betrokken bij het uitvoeren en begeleiden van systeem-, integratie- en acceptatietesten. Aangezien jij als test automation engineer meegaat met de laatste ontwikkelingen op IT-gebied, ben jij ook bedreven in het onderhouden van CI/CD pipelines. Tot slot, ben je ook in staat om de resultaten van de verschillende testen te analyseren en te rapporteren richting stakeholders.

Jouw profiel

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau, met een sterk ICT component;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als tester of 1 jaar als test automation engineer;
  • Je hebt kennis van testtools zoals Jira, Selenium, HP UFT, Azure DevOps, Fitnesse;

Het is een pré als je:

  • Ervaring hebt met Gerkin gebaseerde frameworks zoals SpecFlow of Cucumber;
  • Kennis hebt van Continuous Integration via Jenkins, Atlassian Bamboo of Microsoft Azure DevOps;
  • Kennis hebt van programmeertalen zoals C#, Java of PowerShell;
  • Ervaring hebt met het werken in een Agile omgeving;
  • TMap(Next) en/of ISTQB Foundation gecertificeerd bent.

Persoonlijkheid

Uiteraard ben je als tester communicatief en analytisch sterk. Daarnaast ben je resultaatgericht en heb je van nature een flexibele instelling. Verder ben je een echte bruggenbouwer tussen IT en de Business en kun je goed gestructureerd werken in teamverband en op verschillende niveaus communiceren met stakeholders binnen de organisatie. Zo geef je advies aan klanten en denk je mee over de haalbaarheid van testcases.

ALTEN biedt

Samen gaan wij op zoek naar een uitdagende opdracht, waarin jouw groei centraal staat en jouw kwaliteiten het best naar voren komen. Daarnaast geloven wij dat je als IT’er nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Onze consultants organiseren bijvoorbeeld regelmatig kennisavonden over nieuwe technologieën, waaraan jij kunt deelnemen. Of misschien vind jij het zelf leuk om met je collega’s een kennisavond te organiseren? Als jij de gesprekken net zo leuk als wij hebt ervaren, dan krijg je een vast contract. De volgende stap is het uitzoeken van een auto. Wij maken je laptop gereed en je bent klaar om op één van onze projecten aan de slag te gaan. Hard werken wordt bij ons beloond met een goed salaris en een bonus, maar relaxen vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je van ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je (premievrije pensioenregeling). Met je mentor en Business Manager ga jij je nieuwe avontuur aan en krijg je vanuit ons de juiste begeleiding. Samen zorgen wij ervoor dat jij je ambities kunt verwezenlijken.

ALTEN

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in consultancy op het gebied van BI en Analytics, Software Development, Softwaretesten, Agile, Cloud en Internet-of-Things en dit binnen verschillende branches. Bij ons kom je terecht in een divers en hecht team, dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen. Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van overheden en energiemaatschappijen tot financiële instellingen, zakelijke dienstverleners, hightech bedrijven en telecomproviders. Wij bieden volop uitdagingen, solliciteer daarom nu om deel uit te maken van ons gezellige team!

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters: regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700, of regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080. Regio Noord (locatie Groningen) via +31(0)6 137 356 23. Je kunt ook een e-mail sturen naar: sollicitatie@alten.nl.

Details
Publication date 15/08/2022
Location Capelle Aan Den Ijssel - Amstelveen - Groningen - Eindhoven
Categorie Software Quality Services
Recruiter Mirthe Levels
Reference Number AD000034