Test Engineer | IT

De functie

Wil jij jezelf continu blijven ontwikkelen, werken met de nieuwste technologieën en op technisch vlak bij klanten het verschil maken? Dat is wat een test engineer bij ALTEN doet.

Als tester binnen het development team ben je een integraal onderdeel van de figuurlijke brug tussen development en de business door de aangeleverde wensen te vertalen naar requirements. Richting het einde van het development proces speel jij een integrale rol in het bewijzen dat deze conform de wensen is. Je geeft hier invulling aan door het testbaar maken van nieuwe requirements, het opstellen van de test scenario's (test cases), testuitvoering en het presenteerbaar en bespreekbaar maken van de resultaten.
Waar nodig overstijg je de grenzen van je functie en ga je om tafel met project managers / product owners, software ontwikkelaars en de business om de doelen van de organisatie en jouw team te bereiken.

Projecten
Het verhogen van de kwaliteit van software begint voor jou bij het goed testen van software. Voldoet deze aan de requirements? Bouwen we het product goed, en bouwen we het goede product? Dit zijn vragen waar jij op dagelijkse basis antwoorden op geeft. Als test engineer speel je een rol bij het opstellen van de testscenario's tot de uitvoering van testen vlak voor livegang naar productie.

Jouw profiel

Educatie

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau;
  • Je afgeronde opleiding bevat een sterk ICT component of je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in de ICT

Ervaring

  • Je bent ISTQB en/of Tmap gecertificeerd of hebt de ambitie dit op korte termijn na indiensttreidng te realiseren;
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als tester;

Voldoe je hier niet aan? Bekijk gerust onze vacature voor de Masterclass Test! Deze is geschikt voor iedereen van 0-2 jaar ervaring.

Pre
Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je:

  • Ervaring hebt met de Gherkin-syntax;
  • Kennis hebt van JIRA XRay en Microsoft Azure DevOps Test Plans;
  • Kennis hebt van Behaviour Driven Development;
  • Ervaring hebt met het werken in een Agile en/of DevOps omgeving;
  • Ervaring hebt met diverse testtooling zoals Cucumber, Microsoft Azure DevOps, XRay en Robotframework.

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je een vast contract. Mocht je het willen dan is de volgende stap het uitzoeken van een auto, wij zorgen voor een laptop. Je inzet wordt bij ons beloond met een goed salaris en een bonus. Relaxen vinden wij net zo belangrijk, dus ontvang je bij ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Je kan er altijd 10 bij kopen.

Met de juiste begeleiding van je Business Manager en mentor ga jij je nieuwe ALTEN avontuur aan.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland.

Contact
Interesse? Neem contact op met ons recruitment team via sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 26/06/2023
Location Amstelveen - Capelle Aan Den Ijssel - Eindhoven - Groningen
Categorie Software Quality Services
Recruiter Barbara Bruce-Boye
Reference Number AD000032