Test Engineer

De functie

Wil jij als Tester jezelf continu blijven ontwikkelen, werken met de nieuwste technologieën en op technisch vlak bij klanten het verschil maken? Dat is wat een test engineer bij ALTEN doet.

Agile en DevOps werken zorgen ervoor dat het testvak de afgelopen jaren sterk veranderd is en dit zal het de komende jaren blijven doen. Vandaag de dag ben je niet alleen Test Engineer, maar maak je onderdeel uit van een zelfsturend development team. Je team bestaat doorgaans uit (business) analisten, testers en software developers. In iteraties van 2 tot 4 weken leveren jullie gezamenlijk producten op.

Als Test Engineer is het steeds lastiger om de vele diverse testen uit te voeren in een sprint. Je bent je ervan bewust dat het sneller en efficiënter moet en dat testautomatisering daarbij onontbeerlijk is. Het is van belang dat er zo snel mogelijk wordt getest in het ontwikkelproces om zo vroegtijdig fouten te voorkomen. Termen als Continous Integration, Continous Delivery en Test Driven Development (TDD) zijn aan de orde van de dag. Je voelt je goed in een dynamische en steeds veranderende omgeving, waarin plannen en procedures steeds minder een rol spelen. Daarbij ben je bereid om over de grenzen van je eigen vakgebied te kijken. Zodat je samen met je collega’s een actief deelnemer kunt zijn aan het ontwikkelproces, en jouw kennis en ervaring van het testvak kunt in zetten voor een beter team en daarmee beter resultaat.

Je bent op een punt in je loopbaan waar je toe bent aan een nieuwe stap. Met jouw ervaring op het gebied van testen ben je in staat om startende collega’s wegwijs te maken. Dit vind je leuk om te doen, want ook daar leer je zelf van. Maar ondertussen houd je je ook bezig met nieuwe technologieën en ontwikkelingen, want dat is wat jij als volgende wilt doen. Dan is het fijn dat er ervaren mensen binnen ALTEN zijn aan wie je je kunt optrekken. Wij begeleiden je in de volgende stap van je carrière. Welke richting dat is, is aan jou. Je kunt ervoor kiezen om de technische diepgang (test automatisering) op te zoeken of juist meer richting de proceskant (scrum master) te groeien.

Jouw profiel

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau;
  • Je bent Tmap (Next) en/of ISTQB (Foundation) gecertificeerd;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als tester;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in een Agile omgeving;
  • Ervaring met diverse scripting/testtooling is een pré. Denk hierbij aan o.a. Selenium, Microsoft TFS, Cucumber, HP UFT en Fitnesse.

Persoonlijkheid

Uiteraard ben je als tester communicatief en analytisch sterk. Daarnaast ben je resultaatgericht en heb je van nature een flexibele instelling. Verder vinden wij het ook belangrijk dat je jezelf kunt herkennen in onze kernwaarden, o.a.: open en betrokken, passie voor techniek en plezier.

 

ALTEN biedt

Samen gaan wij op zoek naar een uitdagende opdracht, waarin jouw groei centraal staat en jouw kwaliteiten het best naar voren komen. Daarnaast geloven wij dat je als IT’er nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Onze consultants organiseren bijvoorbeeld regelmatig kennisavonden over nieuwe technologieën, waaraan jij kunt deelnemen. Of misschien vindt jij het zelf leuk om met je collega’s een kennisavond te organiseren? Als jij de gesprekken net zo leuk als wij hebt ervaren, dan krijg je een vast contract. De volgende stap is het uitzoeken van een auto. Wij maken je laptop gereed en je bent klaar om op één van onze projecten aan de slag te gaan. Hard werken wordt bij ons beloond met een goed salaris en een bonus, maar relaxen vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je van ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je (premievrije pensioenregeling). Met je mentor en Business Manager ga jij je nieuwe avontuur aan en krijg je vanuit ons de juiste begeleiding. Samen zorgen wij ervoor dat jij je ambities kunt verwezenlijken.

ALTEN

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in consultancy op het gebied van BI en Analytics, Software Development, Softwaretesten, Agile, Cloud en Internet-of-Things en dit binnen verschillende branches. Bij ons kom je terecht in een divers en hecht team, dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen. Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van overheden en energiemaatschappijen tot financiële instellingen, zakelijke dienstverleners, hightech bedrijven en telecomproviders. Wij bieden volop uitdagingen, solliciteer daarom nu om deel uit te maken van ons gezellige team!

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters: regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700, of regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080. Je kunt ook een e-mail sturen naar: sollicitatie@alten.nl.

Details
Publication date 15/08/2022
Location Amstelveen - Capelle Aan Den Ijssel - Eindhoven
Categorie Software Quality Services
Recruiter Mirthe Levels
Reference Number AD000032