Junior Business Manager Technology

De functie

Om onze ambitieuze groeidoelstellingen te kunnen behalen, zijn wij voor onze businessunit Technology in Apeldoorn op zoek naar een Business Manager. Ben jij een ondernemer in hart en nieren en ben je op zoek naar een functie waarbij je de ruimte krijgt om jouw ondernemerschap en initiatieven uit te dragen? Ga dan aan de slag bij ALTEN Nederland in een functie waarin alle aspecten van het ondernemerschap aanwezig zijn, namelijk: commercie, People- en projectmanagement.
Wat ga je doen als Business Manager Technology binnen ALTEN Nederland?


Als Business Manager ga je aan de slag binnen onze businessunit Technology, waarbij het draait om Technische Software Ontwikkeling. Je bent hierbij het beste te beschrijven als een ondernemer, waarbij jij de schakel bent tussen onze klanten en consultants, met kennis als core business. Jouw werkzaamheden staan in het teken van sales, People management (van aanname consultants tot coaching in hun opdracht) en projectmanagement. Hierbij draag jij zelf de verantwoordelijkheid over de indeling van jouw agenda.
Jouw doel is om een uitdagend klantportfolio te ontwikkelen, zodat jij samen met jouw team hoogopgeleide consultants de meest uitdagende projecten kunt realiseren. Dit doe je door nieuwe contacten met klanten aan te gaan en bestaande relaties te beheren. Je vindt het uitdagend om op lange termijn strategische partnerships op te bouwen met klanten. De klanten waarmee je op strategisch niveau relaties gaat opbouwen behoren tot de top R&D-bedrijven van Nederland en daarbuiten.
Om de projecten te kunnen realiseren focus jij je als Business Manager op de begeleiding van jouw team van 15 tot 20 hoogopgeleide technische consultants die de projecten uitvoeren. Ook ben je in samenwerking met een recruiter nauw betrokken bij de werving en selectie van nieuwe collega’s in jouw team. Jij weet uiteindelijk als geen ander dat het boeien en binden van consultants erg belangrijk is. Daarnaast ben je bij de uitvoering van complete projecten (samen met de technisch manager) verantwoordelijk voor de voortgang, resources, financiën en planning van projecten.


Taken en verantwoordelijkheden:
Als Business Manager Technology ben jij onder andere verantwoordelijk voor:
▪ Actief inspelen op marktontwikkelingen;
▪ Ontwikkelen van je eigen netwerk op strategisch niveau;
▪ Aanboren van nieuwe klantencontacten en het beheren van bestaande relaties;
▪ Bezoeken van klanten;
▪ Begeleiden en coachen van een team van 15-20 hoogopgeleide consultants;
▪ Coördineren van diverse projecten binnen de business line Technology.

Jouw profiel

Om te kunnen reageren op de vacature Business Manager Technology voldoe je aan de volgende eisen:
▪ Je beschikt over een afgeronde HBO of WO-opleiding met een technische of bedrijfskundige component;
▪ Je hebt twee tot vier jaar ervaring opgedaan in een commerciële en/of coachende functie binnen een technische omgeving, of, je hebt twee tot vier jaar ervaring opgedaan in een technische rol binnen de techniek en hebt ervaring met coachende, commerciële of coördinerende verantwoordelijkheden;
▪ Ervaring in het doen van (koude) acquisitie;
▪ Ervaring met consultative selling is een pré;
▪ De Nederlandse en Engelse taal beheers jij uitstekend in woord en geschrift.

ALTEN biedt

Ondanks dat we een wereldwijde speler zijn kenmerkt Alten zich door een informele en persoonlijke organisatiecultuur. De interne cultuur kan het beste worden omgeschreven als een sociale en open cultuur waarbij sprake is van korte communicatielijnen. We hechten veel waarde aan het ervoor zorgen dat mensen zich maximaal kunnen ontwikkelen en vooral met plezier naar hun werk gaan.

Details
Publication date 28/11/2022
Location Apeldoorn | Nederland
Categorie Management/Staff
Recruiter Vanessa Akomeah
Reference Number AD000259