Informatieanalist

De functie

Ben jij iemand die graag de vraag achter de vraag wilt begrijpen? Heb jij een technische achtergrond, en kan jij prima de vertaalslag maken tussen de klant en de techniek? Dan past deze vacature goed bij jou! 

Voor onze vestiging in Eindhoven zijn wij op zoek naar een Informatie Analist op het gebied van ETL, reporting en analytics. Als Informatie Analist ben je verantwoordelijk voor het overzien van het volledige proces. Je bent dus de schakel tussen de Business en IT, en zorgt ervoor dat de functionele requirements worden vastgelegd in een ontwerp. Deze ga je vervolgens technisch uitwerken in samenwerking met BI en Data Engineers.

Je krijgt de kans om verschillende uitdagende technische problemen met diverse BI tools op te lossen. Dit kan zowel aan de back-end kant als aan de front-end kant zijn. Daarnaast krijg je de kans om bij te dragen aan het vormgeven van de strategie van ALTEN IT met andere IT collega’s en het management.

Jouw profiel

  • Afgeronde HBO of WO opleiding
  • Schakel tussen de business en IT
  • Behoeften klant / stakeholders vertalen naar requirements
  • Functionele requirements vastleggen in een ontwerp
  • IT-oplossingen bedenken op basis van grondige analyses
  • Werken in agile teams, nauwkeurig afstemmen met ontwikkelaars
  • Kennis van de ETL processen
  • Kennis van visualisatietools zoals Power BI en/of Tableau

Persoonlijkheid

Je bent communicatief sterk, kan goed zelfstandig werken en vind het belangrijk om in een team te werken. Daarnaast vind je het leuk om resultaat te behalen en je hebt van nature een flexibele instelling. Wij vinden het ook belangrijk dat je jezelf kunt herkennen in onze kernwaarden: People, Fun, Technology, Knowledge, Aim high en Open & Involved.

ALTEN biedt

Samen gaan wij op zoek naar een uitdagende opdracht, waarin jouw groei centraal staat en jouw kwaliteiten het best naar voren komen. Daarnaast geloven wij dat je als IT’er nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Onze consultants organiseren bijvoorbeeld regelmatig kennisavonden over nieuwe technologieën, waaraan jij kunt deelnemen. Of misschien vindt jij het zelf leuk om met je collega’s een kennisavond te organiseren?

Als jij de gesprekken net zo leuk als wij hebt ervaren, dan krijg je een vast contract. De volgende stap is het uitzoeken van een telefoon en auto. Wij maken je laptop gereed en je bent klaar om aan de slag te gaan. Hard werken wordt bij ons beloond met een goed salaris en een bonus, maar relaxen vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je van ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je (premievrije pensioenregeling).

Met je mentor en Business Manager ga jij je nieuwe avontuur aan en krijg je vanuit ons de juiste begeleiding. Samen zorgen wij ervoor dat jij je ambities kunt verwezenlijken.

 

Informatie

Interesse? We komen graag met jou in gesprek! Solliciteer nu of neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters via sollicitatie@alten.nl

Tot snel!

Details
Publication date 07/11/2023
Location Eindhoven - Groningen
Categorie Data & Analytics
Recruiter Eline Taillie
Reference Number AD000247