IT Support Engineer

De functie

Ben jij een gedreven IT’er en wil jij jouw kennis graag inzetten om anderen te helpen? Dan is het IT team van ALTEN Nederland op zoek naar jou!

Binnen ALTEN Nederland is het IT-team verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur en de hard- en software voor meer dan 1.200 collega’s. Het merendeel van deze collega’s werkt op projecten op locatie bij onze opdrachtgevers of via één van de ALTEN Delivery Centers. Daarnaast werken er ruim 100 collega’s op de diverse stafafdelingen, vanuit één van onze kantoren. De IT-afdeling vervult een belangrijke rol in het ondersteunen van alle collega’s bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.   

Als IT Support Engineer heb je een brede en uitdagende functie. Je maakt deel uit van ons dynamische IT team dat gevestigd is op ons kantoor in Eindhoven, maar je bent ook de eerste contactpersoon voor de andere vestigingen binnen ALTEN Nederland (Capelle en Apeldoorn).

Als IT Support Engineer fungeer je als eerste aanspreekpunt voor IT onderwerpen en probeer je eerstlijnsvragen zo efficiënt mogelijk op te lossen. Je bent o.a. verantwoordelijk voor het onderhoud van servers, laptops, software, ...   Daarnaast denk je mee over mogelijke verbeteringen en lever je input om processen effectiever te laten verlopen. Door het internationale karakter van onze organisatie is het van belang dat je zowel de Engelse als Nederlandse taal beheerst.

Taken en verantwoordelijkheden 

Je bent verantwoordelijk voor het leveren van 'on site' support. Dit houdt o.a. in dat je:

  • Zorg draagt voor een tijdige, correcte en volledige afhandeling van verzoeken en incidenten volgens de overeengekomen Service Level Agreements;
  • Analyses maakt van deze incidenten om terugkerende problemen en hun oorzaken te identificeren en op te lossen;
  • Duidelijk communiceert naar collega’s met betrekking tot de prioriteiten, impact, huidige statussen en mogelijke workarounds.

Verder help je bij het opzetten van de werkplek van onze medewerkers die binnen en buiten onze kantoren werken. Tevens beheer je de voorraad IT-hardware  en anticipeer je op nieuwe behoeften.

Jouw profiel

Je beschikt over een afgeronde Informatica opleiding op MBO4 of HBO niveau en je beschikt al over enige werkervaring. Daarnaast beschik je over:

  • Kennis van en ervaring met Microsoft Office 365, Azure, Windows, Active Directory, Windows Server 2012r2 & 2016, Group Policies, Powershell, Docker, Vmware;
  • Op hardware niveau heb je kennis van netwerkomgevingen, firewalls en switches;
  • Eerdere ervaringen met ServiceNow, ITILv3 or v4 foundation is een pré;
  • Goede communicatieve vaardigheden.

ALTEN biedt

Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de IT processen binnen onze organisatie. Wij bieden je een uitdagende fulltime positie binnen een dynamisch, gedreven en collegiale hightech werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De sterke groei van ALTEN biedt mooie doorgroeimogelijkheden. Naast een uitstekend salaris, biedt ALTEN de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: mobiele telefoon, laptop, leaseauto, 27 vakantiedagen met de mogelijkheid tot aankopen van 10 extra dagen, 8% vakantiegeld, premievrije pensioenregeling en reis- en onkostenvergoeding.

Ben jij enthousiast geworden over deze vacature als IT Support Engineer? Aarzel dan niet en solliciteer nu! Heb je vragen over de vacature? Stuur dan een mailtje naar quentin.schoonyans@alten.be

Details
Publication date 12/05/2022
Location Eindhoven
Categorie Management/Staff
Recruiter Quentin Schoonyans
Reference Number AD000237