Cloud Engineer | AWS Accelerate Programma

De functie

Geef je carrière een boost en wordt cloud-engineer in Amazone Web Services (AWS)! Met ons vijf weken durende AWS Accelerate Programma wordt je, zonder voorkennis op gebied van cloud, opgeleid tot AWS-engineer. Aansluitend staat er een uitdagende, eerste opdracht in de cloud op jou te wachten, een opdracht waarbij coaching en opleiding gewoon doorgaat

Je bent nu enige jaren bezig in de IT, softwareontwikkeling on premise, wellicht, of BI in een klassieke omgeving. Maar de wereld van IT verandert; het merendeel van de nieuwe projecten wordt in een cloud-omgeving gerealiseerd. Dus je wilt je carrière een nieuwe impuls geven. We snappen dat je aan de slag wilt met deze nieuwe technieken. Het liefst werk je in een project waar cloud, software en data bij elkaar komen. Je wilt je verdiepen in een cloud-omgeving als Amazon Web Services. Maar hoe maak je die overstap? 

Bij ALTEN hebben we het AWS Accelerate Programma voor je ontwikkeld, een traject waarin we jou opleiden tot cloud-engineer in Amazon Web Services. En niet alleen opleiden! Je start aansluitend ook direct in een AWS-opdracht bij een toonaangevend bedrijf.  

Wij gaan ervan uit dat jij al weet wat er komt kijken bij een IT-ontwikkelproject. Jij snapt dat een applicatie realiseren meer is dan bouwen alleen. Het succes wordt bepaald door ervoor te zorgen dat alles goed met elkaar samenhangt. In een cloud-omgeving is hiervoor nieuwe kennis en kunde nodig en jij wilt daarmee aan de slag.  

Cloud-engineering is breed en veelomvattend—van applicatie- tot data-engineering, van versiebeheer tot infrastructuur, van deployment tot monitoring. Jij bent al met enige van die disciplines bekend, maar we realiseren ons ook dat je meer wilt leren over de rest. In ons AWS Accelerate Programma ga je dan ook met diverse onderwerpen aan de slag, om te trainen en om toe te passen.

Onderwerpen zoals: 

 • Cloud als infrastructuur;  

 • Programmeren in Python; 

 • Continuous integrationen continuous deployment (CI/CD);  

 • Containers;  

 • Software testing. 

Jouw profiel

 • Je beschikt over een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een IT-gerelateerde richting.  

 • Je hebt meer dan 2 jaar werkervaring in IT, bijvoorbeeld als software- of data-engineer. 

Jij kan ons met enthousiasme vertellen dat je ervaring hebt met: 

 • Ontwikkeling van IT-applicaties; 

 • Werken met databases en API’s; 

 • Werken in een DevOps-team of een agile projectvorm, zoals Scrum of Kanban; 

 • Zorgen dat kwaliteit wordt gewaarborgd en de ontwikkelomgeving wordt beheerd. 

Het is geen vereiste, want hierin gaan we je opleiden, maar het is mooi als je al kennis hebt van:  

 • Software-development in Python of een andere moderne taal als C#, Java of JavaScript; 

 • DevOps en de implementatie van CI/CD; 

 • Werken in de cloud; zo niet AWS, dan wel Microsoft Azure; 

 • Dataplatformen. 

Persoonlijkheid

Bij ALTEN ben je consultant en dat betekent meer dan alleen engineering. Wij leiden je erin opdat je naast de techniek zelf ook oog hebt voor de context waarbinnen deze wordt gebruikt en dat je hierover kunt adviseren. Dat is uiteindelijk jouw en onze toegevoegde waarde. 

ALTEN biedt

Met ons vijf weken durende AWS Accelerate Programma word je opgeleid tot AWS-engineer en staat een uitdagende opdracht in AWS op jou te wachten. 

Je stapt in dit traject omdat je vindt dat je nog niet bent uitgeleerd. Dat is mooi, want wij vinden zo’n instelling belangrijk. Het hart van ALTEN is namelijk technologie en voor onze mensen zijn technische uitdaging en innovatie datgene wat hen drijft in hun werk. Dat is waar wij als ALTEN IT voor staan en wij gaan je stimuleren je te blijven ontwikkelen.  

Je bent in een fase van je loopbaan dat je de technisch diepgang hebt gevonden. Hier mag je in door blijven groeien. Graag zelfs. Maar denk je erover je loopbaan na verloop van tijd een andere richting op te sturen? Ook dan biedt ALTEN hier mogelijkheden voor waarin we je begeleiden: 

 • Technische diepgang: de specialist die alles weet van bijvoorbeeld containerization of het implementeren van IAM;  
 • Technische breedte: de architect die helpt overzicht binnen oplossingen te geven; 

 • Proces: je organisatietalent inzetten om projecten tot een succes te maken. 

Naast interessant werk in onze projecten bieden we jou ook een rol in het nóg sterker en leuker maken van het bedrijf waar we samen deel van uitmaken. We maken graag gebruik van jouw kennis en ervaring. Daarnaast denken we dat dit een goede manier is waarop jij in je loopbaanontwikkeling verder kan groeien. Denk aan: 

 • Het deelnemen aan of zelf opzetten van kennissessies; 

 • Coaching door, maar ook van collega’s;

 • Deelnemen aan of organiseren van sociale activiteiten en daarmee je collega’s beter leren kennen. 

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je een vast contract. De volgende stap is het uitzoeken van een auto, wij zorgen voor een laptop. Je inzet wordt bij ons beloond met een goed salaris en een bonus. Ontspanning vinden wij net zo belangrijk, dus ontvang je bij ons 27 vakantiedagen. Heb je liever een hoger salaris in plaats van een leaseauto? Dat is bij ons ook mogelijk. 

Met de juiste begeleiding van je Business Manager en mentor ga jij je nieuwe ALTEN-avontuur aan. 

 

Informatie

Interesse? We komen graag met jou in gesprek! Solliciteer nu of neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters via sollicitatie@alten.nl

Tot snel!

Details
Publication date 28/03/2023
Location Amstelveen - Capelle Aan Den Ijssel - Eindhoven - Groningen
Categorie Software & Cloud Engineering
Recruiter Jody Tempelaars
Reference Number AD000229