Accountmanager IT

De functie

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in consultancy op het gebied van BI en Analytics, Software Development, Softwaretesten, Agile, Cloud en Internet-of-Things en dit binnen verschillende branches. Bij ons kom je terecht in een divers en hecht team, dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen. Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van overheden en energiemaatschappijen tot financiële instellingen, zakelijke dienstverleners, hightech bedrijven en telecomproviders.

 

Als Accountmanager ben jij de ogen en oren van onze IT-unit. Je kent de kracht van onze IT-professionals en ziet het als een uitdaging om te achterhalen waar onze potentiële klanten behoefte aan hebben. Je hebt in deze positie een belangrijke rol in het waarmaken van onze groeiambities en daarom zijn netwerken, sales en acquisitie woorden waar jij enthousiast van wordt.

 

▪ JOUW ROL

Wij bieden je een veelzijdige, uitdagende functie waarbij geen enkele dag hetzelfde is. In samenwerking met ons team van consultants zal je ons uitgebreid klantenportfolio leren kennen. Als accountmanager is het jouw hoofdactiviteit om ons klantenportfolio verder uit te breiden via je commerciële flair en door business development activiteiten.

 

▪ RECRUITMENT

Je zal zelf verantwoordelijk zijn om je eigen team van consultants te creëren en goede oplossingen te voorzien voor je klanten. Natuurlijk zal je hiervoor ondersteund worden door ons team van recruiters, waar je dagelijks mee samenwerkt. Je zal samen met hen de prioriteiten overlopen en de vaste waardes bepalen. Jij beslist uiteindelijk onder welke voorwaarden en met wie een nieuwe samenwerking zal opgestart worden.

 

▪ BUSINESS

Als Accountmanager zal je niet alleen werken met onze huidige klanten maar zal je je ook focussen op nieuwe mogelijke klanten. Je bent een promotor van onze diensten en kan deze steeds aan potentiële nieuwe klanten uitleggen. Je bouwt duurzame contacten op en breidt je netwerk uit. Je onderhandelt tarieven en contracten en werkt hierbij vlot samen met onze ondersteunende diensten.

 

▪ MANAGEMENT

Je zal verantwoordelijk zijn voor de opvolging, evaluatie, ontwikkeling en het carrièrepad van je eigen team van consultants. Je bent hun aanspreekpunt en kan snel inspelen op hun behoeftes en antwoord bieden op hun vragen. De voorgestelde evolutie moet objectief zijn en in lijn liggen de marktwaarden, rekening houdend met de impact hiervan op de balans en resultatenrekening.

Jouw profiel

Om succesvol te zijn in de rol van een Accountmanager

  • 2/5 jaar ervaring in een commerciële functie
  • HBO of WO diploma
  • Ondernemersgeest
  • Kennis of affiniteit in IT
  • Nederlands/ Engels

ALTEN biedt

  • Een vast contract.
  • Je wordt onderdeel van het managementteam van ALTEN Nederland dat opereert vanuit 5 vestigingen in Nederland.
  • We hechten veel waarde aan het ervoor zorgen dat collega’s zich maximaal kunnen ontwikkelen en vooral met plezier naar hun werk gaan.
  • Een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket bij, met o.a. een aantrekkelijke bonus-, lease- en pensioenregeling.

 

Details
Publication date 11/10/2021
Location Amstelveen | Nederland
Categorie Management/Staff
Recruiter Yuke Kranendonk
Reference Number AD000205