Traineeship Business Manager Technology

De functie

De rol van Business Manager bij ALTEN is een mooie vervolgstap voor professionals met ambitie voor een managementrol. Jouw kennis en ervaring op het gebied van techniek is een zeer goed uitgangspunt voor deze uitdagende en ondernemende rol waarin verder sales, people management en recruitment het fundament vormen.

Wat ga je doen?

Als Business Manager werk je aan het opbouwen van jouw team van klanten, projecten en consultants. Daarbij werk je nauw samen in een team met collega’s op het gebied van sales, recruitment, administratie en uiteraard de consultants. Je bent in jouw rol verantwoordelijk voor:

-        het vinden van nieuwe uitdagende technische software projecten bij en met onze opdrachtgevers;

-        het begeleiden, coachen en managen van jouw team van consultants;

-        het spreken, enthousiasmeren en aannemen van consultants voor jouw team;

-        het bewaken van de projectvoortgang bij jouw opdrachtgevers.

Je bent als Business Manager een ondernemer binnen ALTEN, waarin je zelfstandig een team opbouwt en hier ook eindverantwoordelijk voor bent.

Gezien de complexiteit van de rol en het uitdagende takenpakket dat daarbij hoort heeft ALTEN een uniek Business Management Development programma ontwikkeld, waarin je binnen 6 maanden de eerste ervaring opdoet met alle ins en outs van het vak Business Manager.

Het traject bestaat uit een intensief opleidingsprogramma waarin alle facetten van de rol via praktische trainingen aan bod komen. Onderwerpen waaraan aandacht wordt besteed tijdens dit development programma zijn onder andere:

-        het voeren van de klantgesprekken

          (onderzoeken projectmogelijkheden bij klanten/consultative sellling);

-        prospectie en acquisitie;

-        voeren van selectiegesprekken met toekomstige consultants;

-        voortgangs-, beoordelings- en coaching gesprekken met consultants;

-        financial management

Tijdens deze modules word je getraind door ervaren managers en de sessies zitten vol met cases uit de dagelijkse praktijk. Verder word je tijdens, maar ook na het Business Management Development programma persoonlijk begeleid en gecoacht door een ervaren Business Manager.

Benieuwd naar de werkweek van een Business Manager? Bekijk hier het verhaal van inmiddels Coachend Business Manager Arnold Schutter: https://www.alten.nl/2022/01/10/publicatie-bitschips-3-software-engineer-wordt-business-manager/

Jouw profiel

De ideale kandidaat heeft bij voorkeur de volgende achtergrond en eigenschappen:

-        Een afgeronde HBO/WO opleiding met een technische component;

-        Enkele jaren technische of commerciële werkervaring;

-        Drive en resultaatgerichte houding;

-        Het vermogen om pragmatisch problemen op te lossen;

-        Doorzettingsvermogen;

-        Teamspeler;

-        Humor. 

ALTEN biedt

Je komt te werken in een vooraanstaand bedrijf in technische consultancy, engineering en IT. Een echte ‘techneuten omgeving’, waarbij je onderdeel uitmaakt van een hecht team bestaande uit managers en consultants. Een team waarbinnen samenwerking en een goede sfeer centraal staat. De interne cultuur kan daarom het beste worden omgeschreven als een sociale en informele cultuur waarbij sprake is van korte communicatielijnen. We hechten veel waarde aan het ervoor zorgen dat collega’s zich maximaal kunnen ontwikkelen en vooral met plezier naar hun werk gaan. Je krijgt veel vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheden en eigen initiatief wordt binnen onze organisatie erg gewaardeerd. 

Details
Publication date 21/09/2022
Location Capelle Aan Den Ijssel
Categorie Management/Staff
Recruiter Sandy Roosen
Reference Number AD000202