Management Development programma

De functie

De rol van Business Manager bij ALTEN is een mooie vervolgstap voor professionals met ambitie voor een managementrol. Jouw kennis en ervaring op het gebied van techniek is een zeer goed uitgangspunt voor deze uitdagende en ondernemende rol waarin verder sales, people management en recruitment het fundament vormen.

Wat ga je doen?

Als Business Manager werk je aan het opbouwen van jouw team van klanten, projecten en consultants. Daarbij werk je nauw samen in een team met collega’s op het gebied van sales, recruitment, administratie en uiteraard de consultants. Je bent in jouw rol verantwoordelijk voor:

-        het vinden van nieuwe uitdagende technische software projecten bij en met onze opdrachtgevers;

-        het begeleiden, coachen en managen van jouw team van consultants;

-        het spreken, enthousiasmeren en aannemen van consultants voor jouw team;

-        het bewaken van de projectvoortgang bij jouw opdrachtgevers.

Je bent als Business Manager een ondernemer binnen ALTEN, waarin je zelfstandig een team opbouwt en hier ook eindverantwoordelijk voor bent.

Gezien de complexiteit van de rol en het uitdagende takenpakket dat daarbij hoort heeft ALTEN een uniek Business Management Development programma ontwikkeld, waarin je binnen 6 maanden de eerste ervaring opdoet met alle ins en outs van het vak Business Manager.

Het traject bestaat uit een intensief opleidingsprogramma waarin alle facetten van de rol via praktische trainingen aan bod komen. Onderwerpen waaraan aandacht wordt besteed tijdens dit development programma zijn onder andere:

-        het voeren van de klantgesprekken

          (onderzoeken projectmogelijkheden bij klanten/consultative sellling);

-        prospectie en acquisitie;

-        voeren van selectiegesprekken met toekomstige consultants;

-        voortgangs-, beoordelings- en coaching gesprekken met consultants;

-        financial management

Tijdens deze modules word je getraind door ervaren managers en de sessies zitten vol met cases uit de dagelijkse praktijk. Verder word je tijdens, maar ook na het Business Management Development programma persoonlijk begeleid en gecoacht door een ervaren Business Manager.

Ben je benieuwd naar de werkweek van een Business Manager? Lees dan hier het verhaal van Arnold Schutter (former engineer turned Business Manager) of bekijk onze video waarin Business Managers vertellen waarom zij voor deze rol gekozen hebben en wat hen hierin aanspreekt.

Jouw profiel

De ideale kandidaat heeft bij voorkeur de volgende achtergrond en eigenschappen:

-        Een afgeronde HBO/WO opleiding met een technische component;

-        Enkele jaren technische of commerciële werkervaring;

-        Drive en resultaatgerichte houding;

-        Het vermogen om pragmatisch problemen op te lossen;

-        Doorzettingsvermogen;

-        Teamspeler;

-        Humor. 

ALTEN biedt

Je komt te werken in een vooraanstaand bedrijf in technische consultancy, engineering en IT. Een echte ‘techneuten omgeving’, waarbij je onderdeel uitmaakt van een hecht team bestaande uit managers en consultants. Een team waarbinnen samenwerking en een goede sfeer centraal staat. De interne cultuur kan daarom het beste worden omgeschreven als een sociale en informele cultuur waarbij sprake is van korte communicatielijnen. We hechten veel waarde aan het ervoor zorgen dat collega’s zich maximaal kunnen ontwikkelen en vooral met plezier naar hun werk gaan. Je krijgt veel vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheden en eigen initiatief wordt binnen onze organisatie erg gewaardeerd. 

ALTEN Nederland

ALTEN is wereldwijd actief en een snel groeiende, beursgenoteerde organisatie. Internationaal gezien telt ALTEN ruim 30.000 medewerkers en is actief in Europa, Azie, USA, Afrika en het Midden-Oosten. Nederland, als hotspot voor innnovatie, is hierbij een belangrijke markt voor ALTEN.

In Nederland opereren we vanuit vier locaties (Eindhoven, Capelle a/d IJssel, Apeldoorn en Amstelveen).De ontwikkeling van nieuwe technologieën is kostbaar en vraagt om specialistische kennis. Op een aantal gebieden heeft ALTEN Nederland unieke deskundigheid die is verkregen via jarenlange investering in kennisopbouw en kennisgroepen. Met onze 800 hoogopgeleide consultants bieden we diepgaande kennis van technologie die in veel marktsectoren kan worden toegepast. 

Daarom hebben wij deze kennis gebundeld in twee business lines: Technology en IT. Onze opdrachtgevers zijn toonaangevende bedrijven uit verschillende business sectoren. Voor deze bedrijven werken wij aan zeer uiteenlopende projecten, waarbij we diensten aanbieden die variëren van consultancy tot het uitvoeren van volledige projecten.

Ben je geïnteresseerd? Of heb je aanvullende vragen? Dan kun je contact opnemen met onze Corporate Recruiter, ALTEN Nederland via sollicitatie@alten.nl of 06-12402739.

Details
Publication date 07/06/2021
Location Eindhoven - Rotterdam
Categorie Management/Staff
Recruiter ALTEN Nederland
Reference Number AD000202