Business Manager Mechatronics

De functie

Op het kruispunt van business en technologie komen alle aspecten van ondernemer- en leiderschap samen in de rol van een Business Manager bij ALTEN Nederland. Ben jij op zoek naar een functie waar bij jij technische professionals kunt begeleiden in hun carrière en klanten in de R&D-omgeving kunt voorzien van kennis en expertise op het gebied van Mechanical, Electrical en Control engineering? Lees dan snel verder!

Als Business Manager ga je aan de slag binnen onze businessunit Mechatronica. Een unit met een stevige expertise op het gebied van ROS, Industrial Automation, Agile Hardware en IoT. Jouw doel is om een uitdagend klantportfolio te ontwikkelen, zodat jij samen met jouw team hoogopgeleide Consultants de meest uitdagende projecten kunt realiseren bij de top R&D-bedrijven van Nederland. Dit doe je door zowel nieuwe contacten met klanten aan te gaan, als bestaande relaties te beheren. Door jouw technische achtergrond weet jij je te richten op de problematiek van de opdrachtgever en samen op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen.

Samen met een Recruiter richt jij je op de selectie van Consultants voor jouw team. Bij ALTEN Nederland is een Consultant een collega die zich graag wil ontwikkelen en ontplooien als technisch professional in een bepaald vakgebied. Als Business Manager begeleid jij de Consultants van project naar project en ondersteun je hen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke en vakinhoudelijke kennis en vaardigheden. Dit doe je onder andere door voortgangs- en beoordelingsgesprekken, onze interne trainingsacademie en diverse events zoals maandmeetings en kennissessies.

Je krijgt dus te maken met een divers takenpakket, waarbij business, technologie en management samenkomen. Vrijheid en vertrouwen zijn hierbij de basis en eigen initiatief wordt binnen onze organisatie erg gewaardeerd. Je krijgt de ruimte om samen met jouw team te groeien en jouw unit te runnen zoals jij zelf wil. 

Jouw profiel

Je hebt één tot drie jaar ervaring opgedaan in een technische functie zoals een Projectleider, Projectcoördinator of Sales Engineer. Je beschikt daarbij over een afgeronde hbo- of wo-diploma in Elektrotechnische, Werktuigbouwkundige of vergelijkbare richting. Je komt te werken in een internationale organisatie, daarom is het belangrijk dat jij naast Nederlands ook de Engelse taal beheerst. Je bent een techneut in hart en nieren en beschikt over een goede dosis ondernemerschap. Je wil graag jouw verantwoordelijkheden uitbreiden op het gebied van management en denkt graag mee op strategisch niveau.

ALTEN biedt

ALTEN is tevens gespecialiseerd in Mechatronica en Robotica en werkzaam voor toonaangevende technisch georiënteerde bedrijven en richt zich op research en development activiteiten waar disciplines als Mechanical, Electrical en Control engineering samensmelten. Voor deze bedrijven werken wij, met hoogopgeleide medewerkers, aan innovatieve technologische ontwikkelingen. Je komt dus te werken in een echte ‘techneuten omgeving’, waarbij je onderdeel uitmaakt van een hecht team van managers en Consultants. Een team waarbinnen groei en een goede sfeer centraal staan. De interne cultuur kan het beste omschreven worden als een sociale en informele cultuur, waarbij sprake is van korte communicatielijnen. We hechten veel waarde aan het ervoor zorgen dat collega’s zich maximaal kunnen ontwikkelen en vooral met plezier naar hun werk gaan. Je krijgt veel vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheden en eigen initiatief wordt binnen onze organisatie gewaardeerd. Daar hoort een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket bij, met o.a. een aantrekkelijke bonus-, lease-en pensioenregeling.

Details
Publication date 11/06/2021
Location Eindhoven
Categorie Management/Staff
Recruiter ALTEN Nederland
Reference Number AD000197