FPGA Engineer | Engineering

De functie

Als FPGA Engineer bij ALTEN heb je veel diversiteit in opdrachten en vindt je het leuk voor verschillende klanten en markten te ontwikkelen. 

Je maakt in deze rol onderdeel uit van ons Electrical Design team, dat bestaat uit Electrical en Electronic Design Engineers. Met dit team ontwikkelen wij complexe embedded systemen of machines. Waar jij aan gaat werken, hangt af van wat je al gezien hebt en waar je ambities liggen. We komen graag met je in gesprek om dit te onderzoeken! Naast dat je jouw kennis kunt inzetten op het project, moedigen wij het aan dat jij binnen het team ook jouw kennis deelt.

Projecten
Een project waar we momenteel aan werken is een ontwerpproject voor een geavanceerd machineplatform. Hier zou jij als ervaren FPGA-ingenieur een sleutelrol kunnen spelen in het verwerken van signaal- en sensordata van de machine. Als FPGA-ingenieur is jouw expertise in FPGA-ontwerp, vaardigheid in programmeertalen zoals VHDL of Verilog, naast jouw begrip van concepten voor digitale signaalverwerking (DSP) van essentieel belang. Daarnaast is jouw vermogen om FPGAs te integreren met embedded systemen zeer waardevol.

Jouw profiel

Educatie

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau in Electrical Engineering, Mechatronica, of vergelijkbaar.

Ervaring
Je hebt ervaring met en kennis van:

  • VHDL, (System)Verilog;
  • De tooling van Xilinx en/of Altera;
  • Mentor Modelsim
  • Verificatie en validatie flows

Pre
Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je:

  • Kan programmeren in Python, C++ en/of C
  • Ervaring hebt met digitale signaalverwerking (Digital Signal Processing)
  • Kennis hebt van systeemintegratie en testen
  • Kennis hebt van embedded systemen en microprocessoren

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je een vast contract. Mocht je het willen, is de volgende stap het uitzoeken van een auto, wij zorgen voor een laptop. Relaxen vinden wij net zo belangrijk, dus ontvang je bij ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Je kan er altijd 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een uitstekende premievrije pensioenregeling.
Met de juiste begeleiding van je Business Manager en Technisch Manager ga jij je nieuwe ALTEN avontuur aan.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland.

Contact
Interesse? Neem contact op met ons recruitment team via sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 05/09/2023
Location Eindhoven
Categorie Mechatronics/Robotics
Recruiter Sjors van Gennip
Reference Number AD000196