Alten vacatures

Business Manager Data & Analytics

De functie

Het Data & Analytics vakgebied heeft de laatste jaren een enorme transformatie doorgemaakt. We zien dat vandaag de dag Data Analytics integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering. Onze visie is dat het voor organisaties van cruciaal belang is dat data een centrale plek in de organisatie in neemt: het zou het middelpunt van de IT-architectuur moeten zijn. Als Business Manager IT ben jij de drijvende kracht achter de Data & Analytics unit, die organisaties helpt om deze centrale dataplatformen te realiseren en data-gedreven oplossingen te ontwikkelen. Je bent het beste te beschrijven als een ondernemer, waarbij jij de schakel bent tussen onze klanten en technische professionals, met kennis als core business.

Wat ga je doen als Business Manager binnen ALTEN Nederland?

Onze klantenkring varieert van bedrijven die apparaten en machines ontwikkelen tot financiële instellingen, energiemaatschappijen, overheden en zakelijke dienstverleners.  Als Business Manager ben jij de sparringpartner voor diverse stakeholders binnen deze organisaties. Jij kunt als geen ander boven tafel krijgen hoe wij deze organisaties kunnen helpen om dataplatformen te realiseren en tevens data-gedreven oplossingen te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan “klassieke” oplossingen op het gebied van Business Intelligence, maar ook aan (op Azure en AWS gebaseerde) IoT projecten en oplossingen op basis van Data Lakes met behulp van deze tooling. De laatste categorieën maken ongeveer 80% uit van onze business, klassieke BI is nog zo’n 20% van wat ALTEN doet. Hiermee zijn we een innovatieve D&A partij in de Nederlandse markt.

Om de projecten te kunnen realiseren focus jij je als Business Manager op de werving en begeleiding van jouw team van data scientists en data engineers. Je bent in samenwerking met een Recruiter betrokken bij de werving en selectie van nieuwe collega’s, voert voortgangsgesprekken en bent samen met de Technisch manager verantwoordelijk voor de voortgang, recources, financiën en planning van projecten.

Jouw doel als Business Manager is om actief mee te denken over de groei en verbetering van de propositie van de Data & Analytics unit. Door nieuwe contacten met klanten aan te gaan, bestaande relaties te beheren en op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen in de markt, weet jij kansen om te zetten in mooie projecten. Daarnaast richt jij je op de loopbaanbegeleiding van jouw teamleden en weet jij als geen ander hoe je consultants kunt boeien én binden.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Actief inspelen op marktontwikkelingen;
 • Ontwikkelen van je eigen netwerk op strategisch niveau;
 • Aanboren van nieuwe klantencontacten en het beheren van bestaande relaties;
 • Bezoeken van klanten;
 • Begeleiden en coachen van een team van 15-20 hoogopgeleide consultants;
 • Coördineren van diverse projecten binnen de Data & Analytics unit.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO-opleiding met een technische of bedrijfskundige component;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met consultative selling en advisering op hoog niveau en klantbeheer in verschillende lagen van de organisatie;
 • Je hebt kennis van/affiniteit met de wereld van IT;
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers jij uitstekend in woord en geschrift;
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar.

ALTEN biedt

Als jij de gesprekken net zo prettig als wij hebt ervaren, dan krijg je een vast contract. Je wordt onderdeel van het managementteam van ALTEN Nederland dat opereert vanuit 5 vestigingen in Nederland. Je komt te werken in een informele organisatie met korte communicatielijnen, waarbij een goede samenwerking tussen collega’s hoog in het vaandel staat. We hechten veel waarde aan het ervoor zorgen dat mensen zich maximaal kunnen ontwikkelen en vooral met plezier naar hun werk gaan, maar relaxen vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je van ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je (premievrije pensioenregeling).

Details
Activated at 12/08/2020
Locaties Eindhoven - Rotterdam
Categorie Management/Staff
Contact Vera Iliicheva