Technisch Software Engineer

De functie

Vanwege groei in technische complexe projecten zijn we op zoek naar getalenteerde software professionals met een passie voor techniek. Als technisch software engineer ga je werken aan innovatieve projecten voor de meest vooraanstaande (internationale) R&D bedrijven gevestigd in Nederland. Hierbij kun je denken aan bedrijven actief op het vlak van robotica, landbouw, maritiem & offshore, automotive, olie & gas en renewable energy, maar ook aan diverse innovatieve vooraanstaande kennisinstituten.

Je gaat werken aan technische software applicaties zoals het bouwen van interfaces om embedded systemen bruikbaar te maken, simulatie software en/of realtime applicaties. Naast software ontwikkelen wordt van je gevraagd om als consultant actief te zijn: meedenken in het verhogen van de kwaliteit van zowel het product als de ontwikkelprocessen. Dit kan door jezelf actief te bemoeien met design en architectuur van de applicaties, maar ook door juist meer het agile scrum proces vorm te geven en verbeteren. De garantie die je krijgt: geen dag is hetzelfde.

Kort samengevat bestaat je takenpakket uit:

-          Implementeren software

-          Opzetten kwalitatief goede designs en software architectuur

-          Zorgdragen/borgen kwaliteit van de door jouw opgeleverde software en designs

-          Nadenken rondom thema’s als uitbreidbaarheid en onderhoudbaarheid

-          Proactief meedenken in verbetering software ontwikkeling (processen)

-          Actief kennisdelen

De projecten waaraan je werkt hebben doorgaans een hoog innovatief karakter en kunnen variëren van enkele weken tot soms wel een paar jaar (bijv. van proof of concept tot daadwerkelijk productie waardig eindproduct). Je bent verantwoordelijk voor de softwareontwikkeling binnen een project en weet dit naar een goed en hoger niveau te brengen. Het kwalificeren, ontwerpen en ontwikkelen van oplossingen vraagt om een abstract denkniveau en de capaciteit om dit te vertalen naar een praktische oplossing. Je werkt vaak samen in teamverband, deelt ideeën en gaat op zoek naar de beste passende oplossingen.

Belangrijk bij ALTEN is dat je onze kernwaarde Kennisdeling goed omarmt. Alten biedt je diverse mogelijkheden middels trainingen en kennisavonden om zelf verder te groeien maar ook om jouw kennis met collega’s en klanten te delen.

Jouw profiel

Naar wie zijn we op zoek?

Als Technisch Software Engineer pas je jouw passie voor techniek toe bij verschillende projecten binnen dynamische klant omgevingen. Je weet jouw technische kennis domein overstijgend in te zetten bij de klant en je kunt op een gestructureerde manier software ontwikkelen. Bij voorkeur geef je gevraagd en ongevraagd advies en weet je collega’s te coachen, motiveren en begeleiden. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt op een goede manier verbeteringen aandragen. Jouw werk als consultant bestaat voor 50% uit vakmanschap en voor 50% uit soft skills.

Naast een waardevolle bijdrage leveren aan projecten bij klanten, vinden we het ook belangrijk dat je betrokken bent bij ALTEN. Wij hechten veel waarde aan het teamgevoel en wij verwachten van onze ervaren consultants dat zij hier een bijdrage aan leveren. Dit kan door middel van kennisdeling, mentorschap of coaching van je collega’s en uiteraard het bijwonen (en organiseren) van diverse social events zoals ijskarten, curling, kook- en duik workshops of sportieve events zoals de harbour run, volleybal toernooien en het jaarlijkse zeil event.

Persoonlijkheid

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde opleiding Technische Informatica op HBO of WO niveau;
  • Minimaal 3 jaar professionele werkervaring met C++, C# of Java;
  • Kennis van object georiënteerd programmeren en design;
  • Ervaring met Agile scrum manier van werken;
  • Goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Nederlands is een pré.

ALTEN biedt

Wat mag je van ons verwachten?

ALTEN biedt een technisch uitdagende omgeving waar jij via de diversiteit aan projecten het verschil kunt maken. Daarnaast geloven wij dat je als engineer nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Binnen onze ALTEN Academy bieden we trainingen aan die aansluiten op jouw ambities.

Jij kunt als ervaren engineer een prominente rol aannemen binnen het team. Dit kan bijvoorbeeld door actief deel te nemen in kennisdeling, het begeleiden en coachen van studenten of Junior Engineers of door het vergroten van kansen voor ALTEN.

Wanneer na de gesprekken blijkt dat jij en ALTEN goed bij elkaar passen, bieden we je direct een vast contract aan. Omdat we van onze consultants verwachten dat ze mobiel zijn, bieden we je de keuze tussen een leaseauto of een mobiliteitsvergoeding. Daarnaast bieden we een goed salaris en een standaard netto onkostenvergoeding. We vinden het belangrijk dat je ook tot rust komt, daarom krijg je van ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bijkopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een premievrije pensioenregeling.

Om jouw ambities vorm te geven word je gekoppeld aan zowel een Business Manager als een Technisch Manager. Samen bepaal je de koers van jouw carrière. 

ALTEN

ALTEN is als consultancy en engineering organisatie werkzaam in uiteenlopende (niche-)markten van de hightech sector en de IT. Kennis op het gebied van technologie speelt hierbij een belangrijkere rol, dé centrale pijler binnen ALTEN.

Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design en de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn.

ALTEN biedt volop uitdaging. Als ervaren engineer krijg je veel mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Je krijgt een voorbeeldfunctie binnen het team waar het team en ALTEN op kan bouwen. Solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters: regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700, of regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080. Je kunt ook een e-mail sturen naar: sollicitatie@alten.nl.

Details
Publication date 25/05/2023
Location Capelle Aan Den Ijssel - Eindhoven
Categorie Technical Software
Recruiter Danielle Houben
Reference Number AD000183