Technisch Software Engineer | Technical Software

De functie

Vanwege groei in technische complexe projecten zijn we op zoek naar getalenteerde software professionals met een passie voor techniek.

Je gaat werken aan technische software applicaties zoals het bouwen van interfaces om embedded systemen bruikbaar te maken, simulatie software en/of realtime applicaties. Naast software ontwikkelen wordt van je gevraagd om als consultant actief te zijn: meedenken in het verhogen van de kwaliteit van zowel het product als de ontwikkelprocessen. Dit kan door jezelf actief te bemoeien met design en architectuur van de applicaties, maar ook door juist meer het agile scrum proces vorm te geven en verbeteren. De garantie die je krijgt: geen dag is hetzelfde.

Projecten
De projecten waaraan je werkt hebben doorgaans een hoog innovatief karakter en kunnen variëren van enkele maanden tot soms wel een paar jaar (bijv. van proof of concept tot daadwerkelijk productie waardig eindproduct). Je bent verantwoordelijk voor de softwareontwikkeling binnen een project en weet dit naar een goed en hoger niveau te brengen. Softwarekwaliteit is een van de belangrijkste kenmerken die we bijdragen aan de projecten.

Als technisch software engineer ga je werken aan innovatieve projecten voor de meest vooraanstaande R&D bedrijven. Hierbij kun je denken aan bedrijven actief op het vlak van robotica, landbouw, maritiem & offshore, automotive, elektrisch laden, olie & gas en renewable energy. Maar je kan ook werken voor diverse innovatieve kennisinstituten.

Jouw profiel

Opleiding

  • Je hebt een afgeronde technische opleiding zoals (Technische) Informatica, Computer Science, Elektrotechniek, Mechatronica of Embedded Systems op HBO- of WO niveau;

Ervaring
Je hebt ervaring met en kennis van:

  • Software-development in C++, C# of Java;
  • Object georiënteerd programmeren en design.

Prés
Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je kennis hebt van:

  • Scrum / Agile werken;
  • Design patterns;
  • SOLID principles;
  • DevOps;
  • De implementatie van CI/CD

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je meteen een vast contract. Mocht je daarvoor kiezen, dan is de volgende stap het uitzoeken van een auto. Ook zorgen wij voor een laptop. Tijd voor ontspanning vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je bij ons standaard 27 vakantiedagen. Wil je meer dagen? Je kan er 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een uitstekende premievrije pensioenregeling.  

Met de juiste begeleiding van je Business Manager en Technisch Manager ga jij je nieuwe ALTEN avontuur aan.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland. 

Contact
Interesse? Neem contact op met ons recruitment team via sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 25/09/2023
Location Capelle Aan Den Ijssel - Eindhoven
Categorie Technical Software
Recruiter Joy Auguste
Reference Number AD000183