Afstudeerstage | Technical Software

De functie

Ligt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? ALTEN biedt jou de mogelijkheid om door middel van een afstudeerproject kennis en ervaring op te doen onder begeleiding van inspirerende collega’s.

Er studeren al jaren succesvol studenten af middels projecten bij ALTEN en we hebben gemerkt dat de eisen vanuit technische opleidingen voor een afstudeerproject nog wel eens verschillen. Daarnaast heeft elke student andere interesses en ambities. Om deze redenen gaan wij graag met jou in gesprek om een afstudeerproject (verder) vorm te geven. Op deze manier heb jij inbreng in jouw afstudeerproject en kunnen we zorgen dat aan alle eisen wordt voldaan.
Dit afstudeerproject is mogelijk op verschillende gebieden, software development, software testing, IoT of een ander technisch onderwerp naar keuze. Het is zelfs mogelijk dat je na afronding van jouw afstudeerproject een vast dienstverband bij ALTEN aangeboden krijgt!

Heb jij dus zelf een goed idee voor een afstudeerproject? Laat het ons weten! Wij staan er voor open om met jou mee te denken over de vormgeving hiervan en dit project te realiseren zodat jij hier zo veel mogelijk uit kunt halen.
Vind je het lastig om zelf een concept te bedenken? Geen probleem! Hierbij een tweetal voorbeelden van projecten die al eerder zijn uitgevoerd:

 • Automated Guided Vehicle: Het maken van een zelfsturend autootje dat met een 2D LIDAR op zijn dak de omgeving scant en zo zijn positie in de ruimte nauwkeurig kan bepalen;
 • Augmented Reality: het maken van een Augmented Reality replay van Robocup wedstrijden met hulpmiddelen voor wedstrijdanalyse.
 • Situational Awareness: een sensornetwerk opzetten die data verzamelt om een zo compleet mogelijke digitale voorstelling te creëren. Dit doe je bijv. door je bezig te houden met netwerkcommunicatie of het lokaliseren van geluidsbronnen;
 • Continuous Integration: Onderzoeken van mogelijke tooling (bijvoorbeeld Docker) en het bouwen van een prototypesysteem met herbruikbare containers en configuraties. Het doel is projecten sneller in te kunnen richten en bestaande omgevingen te kunnen beheren. Bij het sneller inrichten van een omgeving kun je denken aan een wizard om met minimale configuratie automatisch een Git repository, Jenkins bouwstraat en testomgeving op te zetten;
 • Reserveringstool: Het bouwen van een tool om labels van vergaderruimtes te kunnen scannen en reserveringen van die ruimte direct overzichtelijk te hebben, Daarnaast moet er een mogelijkheid zijn om zelf ruimtes te reserveren via deze tool.
 • Camerasysteem voor Squash: Speel analyse om via camera's en low-cost hardware de bal en speelveld te detecteren, om vanuit daar de score te bepalen van het spel.
 • Interactief spel met interactie tussen objecten: Spelprojectie op een tafel, waar objecten op de tafel met een 3D camera gedetecteerd worden en onderdeel worden van het spel.

Jouw profiel

 • Je volgt een technische HBO of WO-master opleiding;

Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je ervaring hebt in (een van) de volgende talen:

 • C;
 • C++;
 • Java;
 • C#

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je een stage overeenkomst. Je inzet wordt bij ons beloond met een stagevergoeding van €500 per maand. Met de juiste begeleiding ga jij het nieuwe ALTEN avontuur aan. Deze wekelijkse begeleiding bestaat uit een technisch consultant die je inhoudelijk begeleid, een product owner en een business manager voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te sparren met ervaren technische collega’s.
Je telt mee als een volwaardig ALTEN medewerker, dus bent vanzelfsprekend ook uitgenodigd voor alle borrels en events om jouw collega’s te leren kennen en/of jouw (technische) kennis uit te breiden. Daarnaast is het mogelijkheid dat ALTEN je na afronding van jouw afstudeerproject een vast dienstverband aanbiedt.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland.
Interesse? We komen graag met jou in gesprek! Solliciteer nu of neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters via sollicitatie@alten.nl

Tot snel!

Details
Publication date 25/09/2023
Location Eindhoven - Apeldoorn - Capelle Aan Den Ijssel
Categorie Afstuderen, Technical Software
Recruiter Danielle Houben
Reference Number AD000182