Afstudeeropdracht - Smart Factory

De functie

Afstuderen bij ALTEN
Ligt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? Gedurende deze afstudeeropdracht biedt ALTEN jou de mogelijkheid om (technische) kennis en ervaring op te doen onder begeleiding van inspirerende collega’s die werkzaam zijn binnen Technology Consulting and Engineering. Het is zelfs mogelijk dat je na afronding van jouw afstudeeropdracht een vast dienstverband bij ALTEN aangeboden krijgt!

Opdrachtomschrijving
ALTEN ontwikkelt op kleine schaal een "smart factory", een fabriek die mini-auto's van Lego monteert.

De unit zal 'lego'-auto’s assembleren waarmee je op maat gemaakte auto’s kunt “bestellen”. Met behulp van industriële componenten wordt de fabriek gebouwd om de kennis van verschillende systemen te demonstreren.

De fabriek zal bestaan uit verschillende productie-eenheden die elk 1 stap van de productie uitvoeren. Bij voorkeur zal elke productie-eenheid in staat zijn om te werken zonder afhankelijk te zijn van andere modules en zal communiceren met een Process Control Systeem om alle productiestappen gesynchroniseerd te houden. Een Human Machine Interface (HMI) zal de operator in staat stellen om de gewenste configuratie te selecteren en informatie te krijgen over de status van het proces per productie-eenheid.

Om een betrouwbare en functionele module te ontwikkelen die aan de eisen voldoet, moeten keuzes overwogen worden en in een functioneel 3D ontwerp worden omgezet:

-          Ontwikkeling van concepten zoals opslag, handling, transport en assemblage van bouwonderdelen voor elke module afzonderlijk

-          Ontwerp van constructiedelen en 3D-printing voor conceptvalidatie

-          Detailontwerp van constructiedelen, behandelingsmechanismen en transportsystemen voor de betreffende assemblagemodule van de fabriek

-          Kabelgeleiding, selectie en montage van elektrische componenten (motoren, actuatoren, sensoren)

 

De opdracht bestaat uit het maken van een compact mechatronisch ontwerp voor één van de assemblage modules binnen de Smart Factory.

Jouw profiel

  • We zijn nu toe aan het ontwerp van de specifieke assemblagemodules, daarom zijn we nu op zoek naar een Bachelor student Werktuigbouwkunde.
  • Je hebt affiniteit met mechatronische systemen en 3D CAD programma’s (SolidWorks, Inventor, Siemens NX, Creo parametric) .
  • Om deze module te kunnen realiseren, zoeken we iemand die slimme oplossingen vertaalt naar een praktisch ontwerp dat te realiseren is in een produceerbare oplossing.

Persoonlijkheid

Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en vindt het interessant om technische uitdagingen aan te gaan. Daarnaast ben je proactief ingesteld en werk je graag in teamverband.

ALTEN biedt

  • Een marktconforme stagevergoeding
  • Wekelijkse procesmatige en inhoudelijke begeleiding door Technisch Management en/of een technisch Consultant van ALTEN
  • Mogelijkheid om te sparren met ervaren technische collega’s
  • Een kijkje in de keuken van een technisch georiënteerd bedrijf
  • Mogelijkheid om na afronding van jouw afstudeeropdracht een vast dienstverband aangeboden te krijgen
  • Tijdens het project kun je flexibel werken en is er ruimte voor eigen initiatieven. Daarnaast kun je ook meedoen aan leuke activiteiten die bij Alten georganiseerd worden, waaronder uitjes en kennisgroepen

Informatie
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Romy Wachtmeester via romy.wachtmeester@alten.nl of bel naar 040-256 30 80.

Details
Publication date 02/03/2021
Location Eindhoven
Categorie Mechatronics/Robotics
Recruiter Romy Wachtmeester
Reference Number AD000179