Medior Cloud & Platform Developer

De functie

Zorgen dat data beschikbaar komt en beschikbaar blijft voor organisaties door jouw kennis van platformen in de cloud—dat is wat een Cloud & Platform Developer bij ons doet.

Als ALTEN Software & Cloud Engineering staan wij op het kruispunt development en data en doen dit dan ook vanuit verschillende expertises. We gaan ervan uit dat je inmiddels weet wat er allemaal komt kijken bij het maken van software in enterprise-omgevingen. Ook weten we dat jouw expertise ligt bij dataplatformen-- hoe de juiste inrichting en configuratie in de cloud zorgen dat het maximale uit het gebruik van een platform wordt gehaald. Je hebt je dan ook verdiept in bijvoorbeeld

 • continuous integration en continuous delivery (CI/CD),
 • containers, of
 • identity access management (IAM).

Je beschikt al over aardig wat kennis, maar je bent nog niet uitgeleerd. Dat is mooi, want wij vinden zo’n instelling belangrijk. Het hart van ALTEN is namelijk technologie en voor onze mensen zijn technische uitdaging en innovatie datgene wat hen drijft in hun werk. Binnen Software & Cloud Engineering draait het om digitale transformatie. Dat is waar wij voor staan en wij gaan je stimuleren je te blijven ontwikkelen. 

In jouw functie werk je in projecten aan data-gedreven omgevingen. Met een team bouw je oplossingen rondom dataplatformen. Dat is de kern van je werk. Maar bij ons ben je consultant en dat betekent meer dan alleen programmeren. Wij vinden het belangrijk dat je naast de techniek zelf ook oog hebt voor de context waarbinnen deze wordt gebruikt en dat je hierover kunt adviseren. Dat is onze en jouw toegevoegde waarde. 

Je bent op een punt in je loopbaan waar je toe bent aan een nieuwe fase. Met jouw ervaring ben je in staat om startende collega’s wegwijs te maken in wereld van data, cloud-technologie en softwareontwikkeling. Dit vind je leuk om te doen, want ook daar leer je zelf van. Maar ondertussen houd je je ook bezig met de nieuwste ontwikkelingen, want dat is wat jij als volgende wilt doen.

Dan is het fijn dat er ervaren mensen binnen ALTEN zijn aan wie je je kunt optrekken. Wij begeleiden je in de volgende stap van je carrière. Welke richting dat is, is aan jou. Er zijn diverse mogelijkheden:

 • Technisch diepgang: de specialist die alles weet van bijvoorbeeld containerization of edge computin;
 • Technische breedte: de architect die helpt overzicht binnen oplossingen te geven;
 • Proces: je organisatietalent inzetten om projecten tot een succes te maken.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een IT-gerelateerde richting.
 • Je hebt zo’n 2 tot 5 jaar werkervaring, bij voorkeur al als software ontwikkelaar.

Jij kan ons met enthousiasme vertellen dat je ervaring hebt met:

 • Softwareontwikkeling in Python, Java, of C# .NET;
 • Cloud- en dataplatformen op basis van Azure- of AWS-technologie;
 • Data engineering;
 • Werken in een agile projectvorm, zoals Scrum/kanban.

Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je kennis hebt van:

 • Big Data omgevingen;
 • Het bouwen of implementeren van API’s in je applicaties;
 • DevOps;
 • Internet of Things (IoT).

ALTEN biedt

Samen gaan wij op zoek naar een uitdagende opdracht, waarin jouw groei centraal staat en jouw kwaliteiten het best naar voren komen. Daarnaast geloven wij dat je als IT’er nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Onze consultants organiseren bijvoorbeeld regelmatig kennisavonden over nieuwe technologieën, waaraan jij kunt deelnemen. Of misschien vindt jij het zelf leuk om met je collega’s een kennisavond te organiseren?

Als jij de gesprekken net zo leuk als wij hebben ervaren, dan krijg je een vast contract. De volgende stap is het uitzoeken van een telefoon en auto. Wij maken je laptop gereed en je bent klaar om aan de slag te gaan. Hard werken wordt bij ons beloond met een goed salaris en een bonus, maar relaxen vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je van ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je (premievrije pensioenregeling).

Met je mentor en Business Manager ga jij je nieuwe avontuur aan en krijg je vanuit ons de juiste begeleiding. Samen zorgen wij er voor dat jij je ambities kunt verwezenlijken.

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters: regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700, of regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080, regio Noord (locatie Groningen) via +31(0)6 31 04 98 97. Je kunt ook een e-mail sturen naar: sollicitatie@alten.nl.

ALTEN

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in Softwaretesten, Software Development, BI en Analytics consultancy in verschillende branches. Binnen Alten kom je terecht in een divers maar hecht team dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Agile en software ontwikkeling. Bij ALTEN staan mensen, kennis, plezier en technologie centraal.

Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van telecomproviders, overheden, energiemaatschappijen, financiële instellingen en industriële ondernemingen tot zakelijke dienstverleners.

ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

 

Details
Publication date 03/05/2023
Location Capelle Aan Den Ijssel - Amstelveen - Eindhoven
Categorie Software & Cloud Engineering
Recruiter Jody Tempelaars
Reference Number AD000178