A.I. Starcraft

De functie

Ligt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? Gedurende deze afstudeeropdracht biedt ALTEN jou de mogelijkheid om (technische) kennis en ervaring op te doen onder begeleiding van inspirerende collega’s die werkzaam zijn binnen Technology Consulting & Engineering. Het is zelfs mogelijk dat je na afronding van jouw afstudeeropdracht een vast dienstverband bij Alten aangeboden krijgt!

Spellen worden vaak gebruikt als prestatie benchmarks om kunstmatige intelligentie systemen te evalueren. Mogelijkheden binnen kunstmatige intelligentie zijn de afgelopen jaren hard gestegen en tegelijkertijd worden de spellen die hierin bestudeerd worden dus ook steeds complexer. Een van de spellen die recentelijk op de grens ligt van wat er mogelijk is binnen de nieuwste technologieën is Starcraft II.
Op 19 December 2019 is Google DeepMind de uitdaging aangegaan om de top Starcraft II spelers van de wereld te verslaan. Zij hebben een serie van vijf gewonnen, zonder enige verliezen. Om onderzoek in AI te versnellen heeft Deepmind inzicht gegeven in een open-source versie van hun API, zodat de hele gemeenschap bij kan dragen aan onderzoek in het Starcraft domein.
In dit project word je gevraagd om verschillende ‘minispellen’ te bestuderen binnen een Starcraft-setting. Deze minispellen variëren van het efficiënt oppakken van objecten van het speelveld tot efficiënt strijden met je vijanden en het creëren van een leger. Oplossingen voor elk van deze minispellen worden gebruikt als bouwstenen voor een AI die het hele spel speelt. Als de minispellen op een acceptabel level zijn aangepakt, zou je jezelf dus kunnen verdiepen in het daadwerkelijk bouwen van een AI voor het gehele spel.
Naast de AI zelf willen wij binnen ALTEN graag onderzoek naar kunstmatige intelligentie bevorderen. Het doel is om dit te verwezenlijken in de vorm van een wedstrijd tussen AI’s. Hiervoor is een platform nodig waar mensen hun AI kunnen uploaden zodat ze getest kunnen worden op de minispellen of de gehele AI zelf. Met betrekking tot de minispellen zal de uitkomst een score zijn die getoond kan worden op een scorebord. Wanneer het om het gehele spel gaat, zullen de AI’s het tegen elkaar moeten kunnen
opnemen. Wanneer we voldoende AI’s hebben zouden we toernooien kunnen hosten waarin de AI van elk team het tegen elkaar op kan nemen!

Jouw profiel

• Je volgt een HBO/WO opleiding in Artificial Intelligence, computer science of je volgt een aanverwante studie waarin je ervaring hebt opgedaan in software ontwikkeling. 

• Je vindt het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan

 

Persoonlijkheid

Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en vindt het interessant om technische uitdagingen aan te gaan. Daarnaast ben je proactief ingesteld en werk je graag in teamverband. Consultancy lijkt je wel wat, en daarom proef je graag alvast de sfeer bij ALTEN.  

ALTEN biedt

• Een marktconforme stagevergoeding
• Wekelijkse procesmatige en inhoudelijke begeleiding door Technisch Management en/of een technisch Consultant van ALTEN
• Mogelijkheid om te sparren met ervaren technische collega’s
• Een kijkje in de keuken van een technisch georiënteerd bedrijf
• Mogelijkheid om na afronding van jouw project een vast dienstverband aangeboden te krijgen

 

ALTEN voert via haar kantoren projecten uit voor vooraanstaande technisch georiënteerde bedrijven door heel Nederland. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn. Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design, op een kwalitatief hoogstaand niveau. Binnen de R&D-omgevingen van de verschillende hightech industrieën wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hoogstaande oplossingen. Het kwalificeren, ontwerpen en ontwikkelen van deze oplossingen vraagt om een helder en abstract denkniveau en de capaciteiten dit te vertalen naar een praktische oplossing. De daadwerkelijke oplossingen kunnen in verschillende ontwikkelomgevingen gerealiseerd worden. Denk hierbij aan R&D voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen bijvoorbeeld de medische, industriële of informatiesector.
ALTEN heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren. Deze doelstellingen passen binnen de internationale strategie van de ALTEN Groep. Deze groei zal veel kansen opleveren voor getalenteerde ingenieurs die nu kiezen voor een carrière bij ALTEN. ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters: regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080, regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463
7700, regio Oost (locatie Apeldoorn) via +31(0)55-548 6200. Je kunt ook een e-mail sturen naar: sollicitatie@alten.nl

ALTEN Nederland

ALTEN is wereldwijd actief en een snel groeiende, beursgenoteerde organisatie. Internationaal gezien telt ALTEN ruim 30.000 medewerkers en is actief in Europa, Azie, USA, Afrika en het Midden-Oosten. Nederland, als hotspot voor innnovatie, is hierbij een belangrijke markt voor ALTEN.

In Nederland opereren we vanuit vier locaties (Eindhoven, Capelle a/d IJssel, Apeldoorn en Amstelveen).De ontwikkeling van nieuwe technologieën is kostbaar en vraagt om specialistische kennis. Op een aantal gebieden heeft ALTEN Nederland unieke deskundigheid die is verkregen via jarenlange investering in kennisopbouw en kennisgroepen. Met onze 800 hoogopgeleide consultants bieden we diepgaande kennis van technologie die in veel marktsectoren kan worden toegepast. 

Daarom hebben wij deze kennis gebundeld in twee business lines: Technology en IT. Onze opdrachtgevers zijn toonaangevende bedrijven uit verschillende business sectoren. Voor deze bedrijven werken wij aan zeer uiteenlopende projecten, waarbij we diensten aanbieden die variëren van consultancy tot het uitvoeren van volledige projecten.

Ben je geïnteresseerd? Of heb je aanvullende vragen? Dan kun je contact opnemen met onze Corporate Recruiter, Aniek Stals via aniek.stals@alten.nl of 06-12402739.

Details
Activated at 11/02/2020
Locaties Eindhoven | Nederland
Categorie Afstuderen
Contact Aniek Stals