ALTEN Accelerate | Aankomend Software Architect | Technical Software

De functie

Ben jij als ervaren technisch professional toe aan een volgende stap? Heb jij de ambitie én potentie om door te groeien richting de rol van Software Architect en biedt je huidige omgeving onvoldoende kansen en begeleiding? Dan is het ALTEN Accelerate program ideaal om jouw ambitie te realiseren!

Het ALTEN Accelerate Program is specifiek samengesteld voor ervaren (software) engineers die beschikken over 3-5 jaar ervaring. Gedurende drie jaar volg je een trainingsprogramma en doe je tegelijkertijd relevante ervaring op in één van onze innovatieve softwareprojecten. Ook speel jij een belangrijke rol in het coachen en begeleiden van afstudeerders. We dagen je daarnaast uit om je verder te ontwikkelen op andere vlakken. Zo is het mogelijk om gastcollege(s) te geven, te spreken op conferenties, een vakinhoudelijke avond te organiseren of een vakinhoudelijk artikel te schrijven. Je wordt tijdens het gehele programma begeleid door een ervaren coach, waardoor jij je optimaal kunt ontwikkelen naar jouw nieuwe rol.
Als aankomend Software Architect ligt jouw focus op drie componenten, namelijk: Techniek, Business en Mensen. Gedurende het traject leer je je alle facetten van software development eigen te maken: het opzetten van de architectuur, het maken en onderhouden van de roadmap, contact onderhouden met de stakeholders, het initiëren en afstemmen van requirements + oplossingsrichtingen en de coaching van designers en software engineers.

Projecten
Je bent op dit moment actief binnen een software engineeringsrol en ziet jezelf de komende jaren bij voorkeur stappen zetten binnen de software architectuur. De 3-5 jaar kennis en ervaring die je al hebt opgedaan wil je naar een hoger niveau tillen door je focus te verleggen naar het in kaart brengen, bewaken en optimaliseren van softwarestructuren.
Met jouw analytische blik en proactieve instelling ben jij degene in het team die verbeterpunten herkent en initiatief neemt om deze op te pakken. Communiceren met diverse belanghebbenden zit in je bloed en je bent niet bang je mening te geven. Je vindt het dan ook uitdagend om anderen te coachen. En wanneer jij voor een groep staat, ben je volledig in je comfort zone. Je wordt vooral enthousiast wanneer je het team hebt weten te motiveren om stabiele en kwalitatief goede software te ontwikkelen waarmee de klant meerdere jaren vooruit kan.

Jouw profiel

Opleiding

  • Een afgeronde technische opleiding op hbo- of wo niveau;

Ervaring
Je hebt ervaring met en kennis van:

  • Software ontwikkeling (minimaal 3 jaar)

Pre
Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je ervaring hebt met / in:

  • Een team-lead rol;
  • Het managen van stake-holders
  • Het ontwerpen van complexe systemen

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je meteen een vast contract. Mocht je daarvoor kiezen, dan is de volgende stap het uitzoeken van een auto. Ook zorgen wij voor een laptop. Tijd voor ontspanning vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je bij ons standaard 27 vakantiedagen. Wil je meer dagen? Je kan er 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een uitstekende premievrije pensioenregeling. 

Met de juiste begeleiding van je Business Manager en Technisch Manager ga jij je nieuwe ALTEN avontuur aan.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland.

Contact
Interesse? Neem contact op met ons recruitment team via sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 25/09/2023
Location Capelle Aan Den Ijssel - Eindhoven - Apeldoorn
Categorie Technical Software
Recruiter Joy Auguste
Reference Number AD000156