ALTEN Accelerate | Technisch Projectleider | Technical Software

De functie

Ben jij als ervaren technisch professional toe aan een volgende stap? Heb jij de ambitie én potentie om door te groeien richting de rol van Technisch Projectleider en biedt je huidige omgeving onvoldoende kansen en begeleiding? Dan is het ALTEN Accelerate program ideaal om jouw ambitie te realiseren! 

Het ALTEN Accelerate Program is specifiek samengesteld voor ervaren (software) engineers die beschikken over 3-5 jaar ervaring. Gedurende drie jaar volg je een trainingsprogramma en doe je tegelijkertijd relevante ervaring op binnen onze innovatieve softwareprojecten. Ook speel jij een belangrijke rol in het coachen en begeleiden van afstudeerders. We dagen je daarnaast uit om je verder te ontwikkelen op andere vlakken, door bijvoorbeeld gastcollege(s) te geven, te spreken op conferenties, een kennisavond te organiseren/begeleiden of een vakinhoudelijk artikel te schrijven. Je wordt tijdens het gehele programma begeleid door een ervaren coach, waardoor jij je optimaal kunt ontwikkelen naar jouw nieuwe rol.

Projecten
Als aankomend Technisch Projectleider leer je jouw technische- en leiderschapsvaardigheden te combineren en in te zetten. Gedurende het traject komen alle facetten en fasen van een project aan de orde. Je leert jouw technische achtergrond in te zetten om de projectaanpak te definiëren en zaken als budget, tijd, scope, kwaliteit en communicatie richting stakeholders te managen. Daarnaast leer je de techniek op z’n tijd los te laten en jouw leiderschapskwaliteiten in te zetten om een optimale taakverdeling te bewerkstelligen en de projectvoortgang te beheren.
Binnen het team ben jij diegene die het voortouw neemt wanneer er gezamenlijk acties uitgezet worden. Communiceren met de diverse belanghebbenden zit je in het bloed en je bent niet bang je mening te geven. Voor een groep staan zit volledig in je comfort zone. Het ontwikkelen van software zie je als middel in plaats van doel an sich.
Je wordt vooral enthousiast van de elementen die ervoor zorgen dat jouw project soepel loopt en hebt besef van de tijds- en budgetaspecten die voorwaardelijk zijn voor een succesvolle oplevering.

Jouw profiel

Opleiding

  • Een afgeronde technische opleiding op hbo- of wo niveau;

Ervaring
Je hebt ervaring met en kennis van:

  • Software ontwikkeling (minimaal 3 jaar)

Pre
Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je ervaring hebt met:

  • Team-lead rol
  • Managen van stake-holders
  • Plannen van projecten

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je meteen een vast contract. Mocht je daarvoor kiezen, dan is de volgende stap het uitzoeken van een auto. Ook zorgen wij voor een laptop. Tijd voor ontspanning vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je bij ons standaard 27 vakantiedagen. Wil je meer dagen? Je kan er 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een uitstekende premievrije pensioenregeling. 

Met de juiste begeleiding van je Business Manager en Technisch Manager ga jij je nieuwe ALTEN avontuur aan.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland.

Contact
Interesse? Neem contact op met ons recruitment team via sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 25/09/2023
Location Capelle Aan Den Ijssel - Eindhoven - Apeldoorn
Categorie Technical Software
Recruiter Joy Auguste
Reference Number AD000155