ALTEN Accelerate Program | Technisch Projectleider

De functie

Ben jij als ervaren technisch professional toe aan een volgende stap? Heb jij de ambitie én potentie om door te groeien richting de rol van Technisch Projectleider en biedt je huidige omgeving onvoldoende kansen en begeleiding? Dan is het ALTEN Accelerate program ideaal om jouw ambitie te realiseren! 

Het ALTEN Accelerate Program is specifiek samengesteld voor ervaren (software) engineers die beschikken over 3-5 jaar ervaring. Gedurende drie jaar volg je een trainingsprogramma en doe je tegelijkertijd relevante ervaring op binnen onze innovatieve softwareprojecten. Ook speel jij een belangrijke rol in het coachen en begeleiden van afstudeerders. We dagen je daarnaast uit om je verder te ontwikkelen op andere vlakken, door bijvoorbeeld gastcollege(s) te geven, te spreken op conferenties, een kennisavond te organiseren/begeleiden of een vakinhoudelijk artikel te schrijven. Je wordt tijdens het gehele programma begeleid door een ervaren coach, waardoor jij je optimaal kunt ontwikkelen naar jouw nieuwe rol.

Als aankomend Technisch Projectleider leer je jouw technische- en leiderschapsvaardigheden te combineren en in te zetten. Gedurende het traject komen alle facetten en fasen van een project aan de orde. Je leert jouw technische achtergrond in te zetten om de projectaanpak te definiëren en zaken als budget, tijd, scope, kwaliteit en communicatie richting stakeholders te managen. Daarnaast leer je de techniek op z’n tijd los te laten en jouw leiderschapskwaliteiten in te zetten om een optimale taakverdeling te bewerkstelligen en de projectvoortgang te beheren.  

Jouw profiel

Naar wie zijn we op zoek?

Je bent op dit moment actief binnen een software engineeringsrol en ziet jezelf de komende jaren bij voorkeur stappen zetten op meer organisatorisch gebied. De 3-5 jaar ervaring die je al hebt opgedaan wil je vooral uitbreiden in de breedte van het software engineeringsdomein.

Persoonlijkheid

Binnen het team ben jij diegene die het voortouw neemt wanneer er gezamenlijk acties uitgezet worden. Communiceren met de diverse belanghebbenden zit je in het bloed en je bent niet bang je mening te geven. Voor een groep staan zit volledig in je comfort zone. Het ontwikkelen van software zie je als middel in plaats van doel an sich. 

Je wordt vooral enthousiast van de elementen die ervoor zorgen dat jouw project soepel loopt en hebt besef van de tijds- en budgetaspecten die voorwaardelijk zijn voor een succesvolle oplevering. 

ALTEN biedt

Selectieprocedure

Om in aanmerking te komen voor het ALTEN Accelerate Program doorloop je een selectieprocedure waarin we vooral letten op de potentie die je hebt en de drive om het waar te maken op de aspecten buiten de technische bagage die je meeneemt. Daag ons uit je de kans te geven!

ALTEN

ALTEN is als consultancy en engineering organisatie werkzaam in uiteenlopende (niche-)markten van de hightech sector en de IT. Kennis op het gebied van technologie speelt hierbij een belangrijkere rol, dé centrale pijler binnen ALTEN.

Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design, de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn.

Details
Publication date 25/05/2023
Location Capelle Aan Den Ijssel - Eindhoven - Apeldoorn
Categorie Technical Software
Recruiter Danielle Houben
Reference Number AD000155