Senior User Experience Consultant

De functie

“Ease of use is invisible, but its absence sure isn’t”

Gebruik jij jouw creativiteit om voor een vraagstuk een passende oplossing te bedenken? Dan is de rol als UX-consultant bij ALTEN wellicht iets voor jou! Het concept UX is ontzettend breed. Zo kan jouw focus vooral liggen op een stuk vooronderzoek, of misschien wel op visual design, implementatie of het testen van een product.

Bij ALTEN ga je de uitdaging aan binnen verschillende projecten. Op de ene dag kan het zijn dat je interviews met eindgebruikers afneemt over de knelpunten met betrekking tot een product of service. De input daarvan verwerk en analyseer je tot een feature die ontwikkeling en design nodig heeft. Deze verdeel je onder in taken zoals wireframing, prototyping en visual design. De volgende dag ben je ergens aan het observeren en houd je een presentatie over je product concept of faciliteer je een workshop om de visie van een klant te concretiseren.

Welke rol vervul jij als UX-er bij ALTEN?

Jouw profiel

Naar wie zijn we op zoek? 

Denk jij ook altijd net even iets anders dan anderen en wil je altijd het waarom weten achter een vraag? Wij zijn op zoek naar een kritische, nieuwsgierige UX-consultant die daarnaast analytisch is zodat hij de juiste richtingen kan kiezen in het exploreren van een vraagstuk. Voor deze positie is het van belang om goed te kunnen netwerken, gezien je binnen elk project te maken hebt met verschillende stakeholders. Je weet op alle niveaus binnen een organisatie te communiceren met deze stakeholders, variërend van management tot aan applicatie specialisten.

Je neemt graag het initiatief en zet je in om van een relatief kleine, groeiende propositie binnen ALTEN een groot succes te maken.

Persoonlijkheid

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde technische opleiding op hbo- of wo niveau, bijvoorbeeld in de richting Industrial Design of Communication & Multimedia Design;
  • Minimaal vier jaar ervaring op UX vakgebied;
  • Pre: Ervaring met Adobe XD, Sketch, Figma, Photoshop, Indesign of Illustrator;
  • Affiniteit met software ontwikkeling en techniek;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

ALTEN biedt

Wat mag je van ons verwachten?

ALTEN biedt een technisch uitdagende omgeving waar jij via de diversiteit aan projecten het verschil kunt maken. Daarnaast geloven wij dat je als engineer nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Binnen onze ALTEN Academy bieden we trainingen aan die aansluiten op jouw ambities.

Jij kunt als Senior User Experience Engineer een prominente rol aannemen binnen het team. Dit kan bijvoorbeeld door actief deel te nemen in kennisdeling, het begeleiden en coachen van studenten of Junior Engineers of door het vergroten van kansen voor ALTEN. 
Wanneer na de gesprekken blijkt dat jij en ALTEN goed bij elkaar passen, bieden we je direct een vast contract aan. Omdat we van onze consultants verwachten dat ze mobiel zijn, bieden we je de keuze tussen een leaseauto of een mobiliteitsvergoeding. Daarnaast bieden we een goed salaris en een standaard netto onkostenvergoeding. We vinden het belangrijk dat je ook tot rust komt, daarom krijg je van ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bijkopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een premievrije pensioenregeling.
Om jouw ambities vorm te geven word je gekoppeld aan zowel een Business Manager als een Technisch Manager. Samen bepaal je de koers van jouw carrière. 

ALTEN

ALTEN is als consultancy en engineering organisatie werkzaam in uiteenlopende (niche-)markten van de hightech sector en de IT. Kennis op het gebied van technologie speelt hierbij een belangrijkere rol, dé centrale pijler binnen ALTEN.

Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design en de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn.

ALTEN biedt volop uitdaging. Als Senior Engineer krijg je veel mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Je krijgt een voorbeeldfunctie binnen het team waar het team en ALTEN op kan bouwen. Solliciteer daarom nu om ons team te versterken! 

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters: regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080, regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700, regio Oost (locatie Apeldoorn) via +31(0)55-548 6200. Je kunt ook een e-mail sturen naar: sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 25/05/2023
Location Eindhoven - Capelle Aan Den Ijssel
Categorie Technical Software
Recruiter Joep van Well
Reference Number AD000151