Alten vacatures

Industrial Automation Engineer (PLC)

De functie

Als Industrial Automation Engineer bij ALTEN ga je aan de slag met het automatiseren van verschillende systemen. Industrial Automation is een conventionele markt en om de Industrie 4.0 en Smart Industries trends optimaal te realiseren moeten hier nieuwe technologieën op worden ingezet.

Omdat IA systemen steeds complexer worden heb je bij het programmeren van PLC’s steeds meer baat bij kennis van programmeertalen zoals C++, ten behoeve van embedded controllers, of C# ten behoeve van HMI/SCADA applicaties. Onze focus ligt op deze hogere programmeertalen en de complexere systemen waar onze projecten zich in bevinden. Waarin je bij machinebouw vaak met een specifiek stuk bezig bent kun je jezelf als IA engineer bij ALTEN ook verdiepen in andere vakken, zoals nieuwe smart technologieën die geschikt kunnen zijn voor een project.

Je draait mee op projecten, bijvoorbeeld op R&D afdelingen, waarin je “from scratch” nieuwe functionaliteiten of functieblokken ontwikkelt die worden gebruikt om machines in elkaar te zetten. Doorgaans is je dag heel divers en ben je voor een groot deel bezig met ontwikkelen. Verder ben je bezig met randzaken waarbij je naar het grotere geheel van het project kijkt. Zo kun je jezelf als expert neerzetten, nieuwe technologieën implementeren en zien waar kansen liggen.

Jouw profiel

Naar wie zijn we op zoek?

Je hebt minimaal één jaar ervaring opgedaan als Industrial Automation engineer en bent vastberaden hier je carrière van te maken óf je hebt al geruime tijd ervaring als Industrial Automation engineer en bent toe aan een nieuwe uitdaging. De functie wordt aangepast op jouw skills en ambities.

Je hebt gewerkt met verschillende PLC/SCADA-systemen zoals Siemens, Beckhoff, B&R of Allen Bradley. Daarnaast heb je kennis van hogere programmeertalen zoals C++ of Structure Text (ST).

Bij ALTEN zijn we momenteel de propositie van “Industrial Automation” aan het verbreden. Als junior heb je de ambitie om samen met ALTEN de stabiele basis van deze propositie te vormen, waar je als senior ook input levert in het uitzetten van de koers hiervan.

Hoe positioneer jij je binnen deze propositie?

Persoonlijkheid

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde technische opleiding op hbo- of wo niveau;
  • Ervaring met verschillende PLC-systemen;
  • Minimaal één jaar ervaring met programmeertalen zoals LD, FBD, ST, IL en C++;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

ALTEN biedt

Wat mag je van ons verwachten?

ALTEN biedt een technisch uitdagende omgeving waar via de diversiteit aan projecten jouw groei centraal staat. Daarnaast geloven wij dat je als engineer nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Binnen onze ALTEN Academy bieden we trainingen aan die aansluiten op jouw ambities. Onze consultants organiseren ook regelmatig kennisavonden over nieuwe technologieën, waaraan jij kunt deelnemen. Of misschien vind jij het zelf leuk om met je collega’s een kennisavond te organiseren?

Wanneer na de gesprekken blijkt dat jij en ALTEN goed bij elkaar passen, bieden we je direct een vast contract aan. Omdat we van onze consultants verwachten dat ze mobiel zijn, bieden we je de keuze tussen een leaseauto of een mobiliteitsvergoeding. Daarnaast bieden we een goed salaris en een standaard netto onkostenvergoeding. We vinden het belangrijk dat je ook tot rust komt, daarom krijg je van ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bijkopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een premievrije pensioenregeling. 

Om jouw ambities vorm te geven word je gekoppeld aan zowel een Business Manager als een Technisch Manager. Samen bepaal je welke trainingen je nodig hebt en welke projecten je helpen jouw ambities te verwezenlijken. 

ALTEN

ALTEN is als consultancy en engineering organisatie werkzaam in uiteenlopende (niche-)markten van de hightech sector en de IT. Kennis op het gebied van technologie speelt hierbij een belangrijkere rol, dé centrale pijler binnen ALTEN.

Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design en de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn.

ALTEN biedt volop uitdaging. Zo kun je vanuit de rol van Software Engineer doorgroeien naar bijvoorbeeld Projectleider of juist dé ultieme specialist. Solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters: regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080, regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700, regio Oost (locatie Apeldoorn) via +31(0)55-548 6200. Je kunt ook een e-mail sturen naar: sollicitatie@alten.nl.

Details
Activated at 13/11/2020
Locaties Eindhoven
Categorie Technical Software
Contact Romy Wachtmeester