Backend Software Engineer | Technical Software

De functie

Als Backend Software Engineer bij ALTEN werk je aan achterliggende systemen; van grote consumenten applicaties tot kleine interne systemen.

Met jouw kennis beoordeel je eerst of een projectvraag binnen een bestaande API opgelost kan worden, of dat er een nieuwe API ontwikkeld moet worden. Hierin heb jij een adviserende rol binnen je team. Je stelt vast welke data je nodig hebt, hoe je het ontwerp van de API vorm gaat geven en uiteraard implementeer je de oplossing ook.

Projecten
Je werkt als Backend Software Engineer aan projecten binnen de High-Tech sector. Binnen het ene project werk je aan een autonome onderwater ROV en binnen het andere project ga je aan de slag met de backend op een Linux ARM platform. Maar je kan ook denken aan de backend voor simulatiesoftware. Je ontwikkelt API’s voor deze applicaties en bent daarnaast verantwoordelijk voor het testen hiervan.

Jouw profiel

Opleiding

  • Een afgeronde technische opleiding op hbo- of wo niveau;

Ervaring
Je hebt ervaring met en kennis van:

  • Programmeren binnen Java, C++ en/of .NET;

Pre
Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je kennis hebt van:

  • Ervaring met Frontend development;
  • Python development

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je meteen een vast contract. Mocht je daarvoor kiezen, dan is de volgende stap het uitzoeken van een auto. Ook zorgen wij voor een laptop. Tijd voor ontspanning vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je bij ons standaard 27 vakantiedagen. Wil je meer dagen? Je kan er 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een uitstekende premievrije pensioenregeling.

Met de juiste begeleiding van je Business Manager en Technisch Manager ga jij je nieuwe ALTEN avontuur aan.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland.

Contact
Interesse? Neem contact op met ons recruitment team via sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 25/09/2023
Location Eindhoven - Apeldoorn
Categorie Technical Software
Recruiter Joy Auguste
Reference Number AD000142