Senior Embedded Software Engineer

De functie

Als Senior Embedded Software Engineer bij ALTEN zet je jouw kennis in om innovatieve projecten te realiseren. Je weet op een gestructureerde manier software te ontwikkelen en om te gaan met de beperkingen van een hardware platform. Je werkt samen in een (multidisciplinair)team en kan duidelijk communiceren over de projectvoortgang en mogelijke projectobstakels.

Je werkt aan uitdagende projecten binnen verschillende sectoren, waardoor je jezelf constant blijft ontwikkelen.  Jij bent de specialist op het gebied van embedded softwareontwikkeling en jouw input is dan ook onmisbaar voor het succesvol afronden van een project.

Jouw profiel

Naar wie zijn we op zoek?

Jij bent een Senior Embedded Software Engineer en kan door jouw ruime ervaring zelfstandig projecten uitvoeren. Je neemt de technische leiding op je door het coachen en technisch aansturen van teamgenoten. Daarnaast weet je de balans te behouden tussen kwaliteit en projectbudget, en neem je graag een adviserende rol aan wanneer het gaat om het maken van technische beslissingen binnen een project.

Naast programmeren heb je interesse in de aspecten daaromheen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan automatisch testen en het gebruik van tooling zoals Jenkins, GIT of de Atlassian stack. Performance issues op embedded hardware (platformen) houden jou scherp en je weet goed om te gaan met de beperkingen van een hardware platform.

Persoonlijkheid

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde technische opleiding op hbo- of wo niveau;
  • Minimaal 5 jaar ervaring met de programmeertalen C/C++;
  • Ervaring met verschillende hardware platformen, zoals Embedded Linux en Bare-metal systemen;
  • Voldoende kennis van elektronica om solide device drivers en networkinterfaces te ontwikkelen;
  • Goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Nederlands is een pré.

ALTEN biedt

Wat mag je van ons verwachten?

ALTEN biedt een technisch uitdagende omgeving waar jij via de diversiteit aan projecten het verschil kunt maken. Daarnaast geloven wij dat je als engineer nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Binnen onze ALTEN Academy bieden we trainingen aan die aansluiten op jouw ambities.

Jij kunt als Senior Engineer een prominente rol aannemen binnen het team. Dit kan bijvoorbeeld door actief deel te nemen in kennisdeling, het begeleiden en coachen van studenten of Junior Engineers of door het vergroten van kansen voor ALTEN.

Wanneer na de gesprekken blijkt dat jij en ALTEN goed bij elkaar passen, bieden we je direct een vast contract aan. Omdat we van onze consultants verwachten dat ze mobiel zijn, bieden we je de keuze tussen een leaseauto of een mobiliteitsvergoeding. Daarnaast bieden we een goed salaris en een standaard netto onkostenvergoeding. We vinden het belangrijk dat je ook tot rust komt, daarom krijg je van ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bijkopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een premievrije pensioenregeling.

Om jouw ambities vorm te geven word je gekoppeld aan zowel een Business Manager als een Technisch Manager. Samen bepaal je de koers van jouw carrière. 

ALTEN

ALTEN is als consultancy en engineering organisatie werkzaam in uiteenlopende (niche-)markten van de hightech sector en de IT. Kennis op het gebied van technologie speelt hierbij een belangrijkere rol, dé centrale pijler binnen ALTEN.

Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design en de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn.

ALTEN biedt volop uitdaging. Als Senior Engineer krijg je veel mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Je krijgt een voorbeeldfunctie binnen het team waar het team en ALTEN op kan bouwen. Solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters: regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080, regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700, regio Oost (locatie Apeldoorn) via +31(0)55-548 6200. Je kunt ook een e-mail sturen naar: sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 25/05/2023
Location Eindhoven - Capelle Aan Den Ijssel - Apeldoorn
Categorie Technical Software
Recruiter Danielle Houben
Reference Number AD000141