Mechanical Design Engineer | Engineering

De functie

Als Mechanical Design Engineer bij ALTEN zet je jou vakkennis van mechanica en ontwerp in om onderdelen in geavanceerde machineplatformen te ontwikkelen en implementeren.

In deze rol vul jij het team aan met jouw kennis op het vlak van mechanisch ontwerp. Je werkt in een multidisciplinair team aan projecten en kunt goed op verschillende niveaus (en met internationale collega’s) communiceren. Je houdt bij het ontwerp de maakbaarheid in de gaten en past constructieprincipes toe. Wanneer het project is afgerond loop jij trots weg, met meer kennis, nieuwe connecties en ga jij door naar het volgende uitdagende project. 

Projecten
Als mechanical design engineer ben je verantwoordelijk voor alle mechanische aspecten van een machine. Je taken omvatten bijvoorbeeld onder andere het ontwerpen van de machinearchitectuur, het maken van gedetailleerde 3D-modellen met behulp van CAD-software (Solidworks, Inventor, Siemens NX, enz.), samenwerken met de software- en elektronicateams, en indien nodig samenwerken met externe leveranciers. We hechten veel waarde aan jouw expertise op het gebied van hoogwaardige mechanica, omdat dit van essentieel belang is bij het succesvol aanpakken van de unieke uitdagingen van dit project. Afhankelijk van jouw ervaring en expertise krijg je ook de kans om actief met klanten samen te werken, vereisten vast te stellen en verbeteringen door te voeren die bijdragen aan het algehele succes van het project.

Jouw profiel

Educatie

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau Mechanical Engineering, Mechatronica of vergelijkbaar.

Ervaring
Je hebt ervaring met en kennis van:

  • 3D ontwerpen;
  • De CAD pakketten SolidWorks, Siemens NX of Creo.

Pre
Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je:

  • Kennis hebt van DFM, DFA en DFS.
  • Creatieve probleemoplossende vaardigheden hebt.
  • Ervaring hebt met werken in multidisciplinaire teams.
  • Kennis hebt van FEM-analyse.
  • Ervaring hebt met het V-model, Agile, Projectmanagement, enzovoort.

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je een vast contract. Mocht je het willen, is de volgende stap het uitzoeken van een auto, wij zorgen voor een laptop. Relaxen vinden wij net zo belangrijk, dus ontvang je bij ons 27 vakantiedagen. Niet genoeg? Je kan er altijd 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een uitstekende premievrije pensioenregeling.
Met de juiste begeleiding van je Business Manager en Technisch Manager ga jij je nieuwe ALTEN avontuur aan.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland.

Contact
Interesse? Neem contact op met ons recruitment team via sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 31/10/2023
Location Eindhoven
Categorie Mechatronics/Robotics
Recruiter Wolf van Troost
Reference Number AD000132