Business Manager Technical Software

De functie

Op het kruispunt van business en technologie komen alle aspecten van ondernemerschap samen in de rol van een Business Manager bij ALTEN Nederland. Ben jij op zoek naar een functie waarbij jij technische professionals kunt begeleiden in hun carrière én klanten in de R&D-omgeving kunt voorzien van kennis en expertise op het gebied van software-engineering? Lees dan snel verder!

De functie

Als Business Manager ga je aan de slag binnen onze businessunit Technology, waarbij het draait om technische softwareontwikkeling. Jouw doel is om een uitdagend klantportfolio te ontwikkelen, zodat jij samen met jouw team hoogopgeleide Consultants de meest uitdagende projecten kunt realiseren bij de top R&D-bedrijven van Nederland en daarbuiten. Dit doe je door zowel nieuwe contacten met klanten aan te gaan als bestaande relaties te beheren. Het is daarbij van groot belang om je te richten op de problematiek van de opdrachtgever en samen op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen.

Samen met een Recruiter richt jij je op de werving van Consultants. Bij ALTEN Nederland is een Consultant een collega die zich graag wil ontwikkelen en ontplooien als technisch professional in een bepaald vakgebied. Als Business Manager begeleid jij de Consultants van project naar project en ondersteun je hen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke en vakinhoudelijke kennis en vaardigheden. Dit doe je onder andere door voortgangs- en beoordelingsgesprekken, onze interne trainingsacademie en diverse events zoals maandmeetings en kennissessies. Daarnaast maak je graag tijd vrij voor barbecues, skitripjes en voetbal/volleybaltoernooien met jouw team.

Je krijgt dus te maken met een divers takenpakket, waarbij business, technologie en plezier samenkomen. Vrijheid en vertrouwen zijn hierbij de basis en eigen initiatief wordt binnen onze organisatie erg gewaardeerd. Je krijgt de ruimte om samen met jouw team te groeien en jouw unit te runnen zoals jij zelf wil. 

Jouw profiel

Om succesvol te zijn in de rol van een Business Manager heb jij drie jaar tot vijf jaar ervaring opgedaan in een commerciële functie binnen een technische omgeving. Ben je de afgelopen jaren werkzaam geweest in een technische rol, maar heb je ervaring opgedaan in het coachen van een team en/of het onderhouden van contacten met klanten? Dan zien we jouw cv ook graag tegemoet. Je beschikt over een hbo- of wo-diploma met een technisch of bedrijfskundig component. Je komt te werken bij een internationale organisatie, daarom is het belangrijk dat jij naast Nederlands ook vloeiend Engels beheerst. Als persoon herken jij jezelf in de eigenschappen nieuwsgierig, initiatiefrijk en gemotiveerd. Daarnaast beschik je over een goede dosis creativiteit. Deze heb je namelijk nodig om samen met het managementteam nieuwe strategieën op het gebied van sales- en recruitment te ontwikkelen.

ALTEN biedt

Je komt te werken in een vooraanstaand bedrijf in technische consultancy, engineering en IT. Een echte ‘techneuten omgeving’, waarbij je onderdeel uitmaakt van een hecht team bestaande uit 9 managers en 150 Consultants. Een team waarbinnen samenwerking en een goede sfeer centraal staat. De interne cultuur kan daarom het beste worden omgeschreven als een sociale en informele cultuur waarbij sprake is van korte communicatielijnen. We hechten veel waarde aan het ervoor zorgen dat collega’s zich maximaal kunnen ontwikkelen en vooral met plezier naar hun werk gaan. Je krijgt veel vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheden en eigen initiatief wordt binnen onze organisatie erg gewaardeerd. Daar hoort een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket bij, met o.a. een aantrekkelijke bonus-, lease- en pensioenregeling.

Interesse? Stuur jouw cv naar vera.iliicheva@alten.nl

 

Details
Publication date 07/06/2021
Location Eindhoven - Rotterdam - Apeldoorn
Categorie Management/Staff
Reference Number AD000115