Business Manager IT

De functie

Jij hebt twee tot vijf jaar ervaring opgedaan binnen de IT dienstverlening en bent toe aan jouw volgende stap waarbij je de ruimte kruigt om jouw ondernemerschap en initiatieven uit te dragen. Als Business Manager IT bij ALTEN Nederland breng jij jouw operationele management skills, commerciële vaardigheden en people management skills samen in één functie. Je speelt actief in op de marktontwikkeling en weet de eisen van de klant te vertalen in passende technische oplossingen.

Wat ga je doen als Business Manager IT binnen ALTEN Nederland?

Als Business Manager ben je werkzaam binnen onze business unit IT, waarbij het draait om  Software Quality Services, Data & Analytics en Software & Cloud Engineering. Je bent hierbij het beste te beschrijven als een ondernemer, waarbij jij de schakel bent tussen onze klanten en consultants, met kennis als core business. Je bent de baas over je eigen agenda, waarbij techniek, sales, recruitment en people management centraal staan.

Jouw doel is om een uitdagende klantportfolio te ontwikkelen zodat jij jouw team met hoogopgeleide consultants kunt inzetten op de meest uitdagende projecten. Dit doe je door nieuwe contacten met klanten aan te gaan en bestaande relaties te beheren. Je vindt het uitdagend om de vraag van een klant te verhelderen en helpt als solution seller mee om deze te formuleren. Op het gebied van IT dienstverlening, ben jij dan ook een volwaardig gesprekspartner op inhoudelijk niveau. 

Om de projecten te kunnen realiseren focus jij je als Business Manager op de begeleiding van jouw team van 15 tot 20 hoogopgeleide technische consultants die de projecten uitvoeren. Ook ben je in samenwerking met een recruiter nauw betrokken bij de werving en selectie van nieuwe collega’s in jouw team. Jij weet uiteindelijk als geen ander dat het boeien en binden van consultants erg belangrijk is. Daarnaast ben je bij de uitvoering van complete projecten (samen met de technisch manager) verantwoordelijk voor de voortgang, recources, financiën en planning van projecten.

Je kunt als Business Manager dus jouw ondernemersdrang kwijt in een rol waarin alle aspecten van het ondernemerschap aanwezig zijn, namelijk: commercie, people- en projectmanagement.

Taken en verantwoordelijkheden:

Als Business Manager IT ben jij onder andere verantwoordelijk voor:

  • Actief inspelen op marktontwikkelingen;
  • Aanboren van nieuwe klantencontacten en het beheren van bestaande relaties;
  • Bezoeken van klanten;
  • Begeleiden en coachen van een team van 15-20 hoogopgeleide consultants;
  • Coördineren van diverse projecten binnen de business unit IT, waarbij het draait om Software Quality Services, Data & Analytics en Software & Cloud Engineering.

Jouw profiel

Om te kunnen reageren op de vacature Business Manager IT voldoe je aan de volgende eisen:

  • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo opleiding met een technische of bedrijfskundige component;
  • Je hebt twee tot vijf jaar ervaring opgedaan in een commerciële en/of coachende functie binnen een technische omgeving, of, je hebt twee tot vijf jaar ervaring opgedaan in een technische rol binnen de techniek en hebt ervaring met coachende of coördinerende verantwoordelijkheden;
  • Je hebt kennis van de wereld van IT;
  • De Nederlandse en Engelse taal beheers jij uitstekend in woord en geschrift.

ALTEN biedt

Ondanks dat we een wereldwijde speler zijn kenmerkt Alten zich door een platte en informele organisatiecultuur. De interne cultuur kan het beste worden omgeschreven als een sociale en open cultuur waarbij sprake is van korte communicatielijnen. We hechten veel waarde aan het ervoor zorgen dat mensen zich maximaal kunnen ontwikkelen en vooral met plezier naar hun werk gaan. Je krijgt veel vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheden en eigen initiatief wordt binnen onze organisatie gewaardeerd.  

Interesse?

Lijkt het je wat om met plezier naar je werk te gaan en veel vrijheid te hebben om je doelen te behalen?  Solliciteer dan via de onderstaande button of stuur jouw CV naar vera.iliicheva@alten.nl

ALTEN

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in Softwaretesten, Software Development, BI en Analytics consultancy in verschillende branches. Binnen Alten kom je terecht in een divers maar hecht team dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Agile en software ontwikkeling. Bij ALTEN staan mensen, kennis, plezier en technologie centraal.

Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van telecomproviders, overheden, energiemaatschappijen, financiële instellingen en industriële ondernemingen tot zakelijke dienstverleners.

ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

 

Details
Activated at 20/03/2020
Locaties Eindhoven - Rotterdam
Categorie Management/Staff
Contact Vera Iliicheva