vacatures ALTEN

Afstudeeropdracht API-ontwikkeling voor IoT

De functie

Het Internet of Things (IoT) is een system dat bestaat uit netwerken van sensoren, actuatoren en andere “smart” objecten. Het doel is alles met elkaar te verbinden, van gebruiksvoorwerpen tot industriële machines, op zo’n manier dat ze intelligent en programmeerbaar zijn, en zo goed mogelijk in staat te communiceren met mensen en met elkaar.

Op dit moment groeit het IoT-landschap in versneld tempo en het scala van objecten word snel breder. Maar waar de focus vaak op de “Things” is, moeten we de “i” net zo goed onder de loep nemen. Een IoT-oplossing bestaat uit devices, applicaties en uit het cement ertussen. En dit cement is de API.

Maar waar moet een goede API voor IoT-doeleinden aan voldoen? In dit afstudeeronderzoek ga je met dit vraagstuk aan de slag. Onderwerpen van belang zijn:

 • REST en GraphQL worden nu veel gebruikt, maar welke architecturale stijl is het beste?
 • Zijn er stijlen die beter zijn in bepaalde situaties?
 • Ontwikkeling nu gaat veelal in zgn. verticals (home automation, medische toepassingen). Zijn hier technische voordelen aan of is het historisch zo gegroeid? Kan dit beter?
 • Welke eisen kunnen of moeten worden gesteld worden aan de data, de data-formaten en de data transfer?
 • Welke invloed heeft security op de keuzes die worden gemaakt?
 • Moet er verschil gemaakt worden tussen machine-to-machine API’s en human-machine API’s?

Naast het genoemde onderzoek bouw je een demo-opstelling waarin je een applicatie met een device (Raspberry Pi) laat communiceren met verschillende API’s waarmee je de onderzochte theorieën kunt testen. Welke implementatie geeft de beste resultaten?

Jouw profiel

 • Je volgt een IT gerelateerde studie op Bachelor of Master niveau, 4e jaars

Persoonlijkheid

Je bent communicatief sterk, kan goed zelfstandig werken en vind het belangrijk om in een team te werken. Daarnaast vind je het leuk om resultaat te behalen en je hebt van nature een flexibele instelling. Wij vinden het ook belangrijk dat je jezelf kunt herkennen in onze kernwaarden: People, Fun, Technology, Knowledge, Aim high en Open & Involved.

ALTEN biedt

 • Een marktconforme stagevergoeding
 • Wekelijkse procesmatige en inhoudelijke stage begeleiding door een technisch manager en/of een technisch consultant van ALTEN
 • Mogelijkheid om te sparren met ervaren IT collega’s
 • Kennis sessies vanuit/bij klanten
 • De mogelijkheid om na afronding van je afstudeeropdracht een vast dienstverband aangeboden te krijgen

ALTEN

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in Softwaretesten, Software Development, BI en Analytics consultancy in verschillende branches. Binnen Alten kom je terecht in een divers maar hecht team dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Agile en software ontwikkeling. Bij ALTEN staan mensen, kennis, plezier en technologie centraal.

Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van telecomproviders, overheden, energiemaatschappijen, financiële instellingen en industriële ondernemingen tot zakelijke dienstverleners.

ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

 

Details
Locaties Amstelveen - Capelle Aan Den Ijssel
Categorie Software & Cloud Engineering
Contact Ka Yan Huynh