Automotive Engineer

De functie

Wij zijn op zoek naar Automotive Engineers die willen bijdragen aan de optimalisatieslag voor onze opdrachtgevers in de Automotive industrie. Denk hierbij aan het verbeteren van efficiëntie, veiligheid, materiaalgebruik, brandstofgebruik. Enkele concrete voorbeelden van toepassingen waar wij aan werken zijn:

 

 • Control implementatie en optimalisatie van versnellingsbakken
 • Het kalibreren en valideren van motor prestaties en ECU functies
 • Multi body dynamics voor optimalisatie van gedrag
 • FEM modellering voor optimalisatie van structuren en materialen
 • Kalibreren van controllers voor diverse functies zoals dynamisch gedrag, complete aandrijflijn
 • Ontwikkelen van HIL simulatie opstellingen
 • Ontwerpvraagstukken rondom sterkte en stijfheid in combinatie met trillingen en vermoeiing.

Jouw profiel

Je vindt het leuk om te modelleren, simuleren en het oplossen van wiskundige vraagstukken. Je hebt kennis van systeemidentificatie, eindige elementen analyse en kunt werken met Matlab of vergelijkbare pakketten. Je hebt een goed analytisch vermogen en kunt het systeem uit kleden om systeemfunctionaliteit ontleden om op componentniveau te kunnen analyseren en verbeteringen aan te dragen.  

Persoonlijkheid

Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en vindt het interessant om technische uitdagingen aan te gaan. Binnen uiteenlopende projecten maakt jouw vakmanschap het verschil. Daarnaast ben je proactief ingesteld en werk je graag in teamverband.

ALTEN biedt

Wat je mag verwachten:

 • Werken in een team met ervaren engineers
 • Doorgroeimogelijkheden richting Architect, Project Lead of Business Manager
 • Een toonaangevende werkgever op het gebied van Mechatronica en software
 • Deelname in kennisgroepen
 • Direct een vast dienstverband
 • Cursussen en trainingen vanuit de ALTEN Academy

 

Vanuit onze Academy zijn er verschillende cursussen en trainingen beschikbaar, zowel technisch als op het gebied van soft skills, om te zorgen dat jij met voldoende kennis aan jouw projecten begint en daar in door blijft groeien.

 

Wil je meer weten over onze unit? Check onze website https://www.alten.nl/what-we-do/mechatronics-robotics

ALTEN

ALTEN voert via haar kantoren projecten uit voor vooraanstaande technisch georienteerde bedrijven door heel Nederland. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a/d IJssel of Apeldoorn. Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design, op een kwalitatief hoogstaand niveau. Qua ontwikkel-methodiek wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van Agile/Scrum. Binnen de R&D-omgevingen van de verschillende hightech industrieën wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hoogstaande oplossingen. Het kwalificeren, ontwerpen en ontwikkelen van deze oplossingen vraagt om een helder en abstract denkniveau en de capaciteit om dit te vertalen naar een praktische oplossing. De daadwerkelijke oplossingen kunnen in verschillende ontwikkelomgevingen gerealiseerd worden. Denk hierbij aan R&D voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen bijvoorbeeld de medische, industriële of informatiesector.

ALTEN heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren welke passen binnen de internationale strategie van de ALTEN Groep. Deze groei levert veel kansen op voor getalenteerde ingenieurs die nu kiezen voor een carrière bij ALTEN. Werken bij ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Romy Wachtmeester via +31(0)40-256 3080. Je kunt ook een e-mail sturen naar sollicitatie@alten.nl. 

details
Activated at 08/04/2019
Locaties Eindhoven | Nederland
Categorie Mechatronics/Robotics
contact Romy Wachtmeester