Back@ALTEN: Bart

Bart Peeters
14/01/2021

Bart kwam in november 2017 in dienst bij ALTEN en heeft vervolgens als Test Engineer op een opdracht gewerkt bij een Nederlands familiebedrijf dat installaties voor klimaat- en procesautomatisering levert. Hier lag zijn focus op het automatisch testen van embedded systemen in een klein team binnen de R&D afdeling. Hij had het heel erg naar zijn zin, maar toen deed zich een kans voor die hij niet voorbij kon laten gaan …

“Ik kon aan de slag als Quality Engineer bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D printers. Hier was ik verantwoordelijk voor het kwaliteitsproces voor verschillende projecten. Hierbij ging het om het borgen van zowel software- als hardware kwaliteit. Daarnaast heb ik het initiatief genomen om automatisch testen op te starten op systeemniveau binnen de Quality-afdeling.”

Toch weer terug
“In april van dit jaar heb ik toch besloten om terug te gaan naar ALTEN. Een geplande bedrijfsverhuizing van het bedrijf waar ik werkzaam was, werd definitief uitgesteld. Daardoor bleef een beoogde kortere reistijd uit. De reistijd werd mij op de lange termijn te veel. Daarnaast, na een aantal jaar in Quality Engineering te hebben gewerkt, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mij ook verder wil ontwikkelen als Software Engineer. Dus niet alleen bezig zijn met het controleren van het werk van anderen, maar ook meer betrokken wil zijn bij het ontwikkel- en creatieproces. En die mogelijkheid kon ALTEN mij geven.”

Huidige opdracht
“Nu werk ik via ALTEN op een project als Software Engineer bij een Nederlandse producent van robots en datasystemen voor de melkveehouderij, aan autonome melkrobots. Het werk is een mix van ontwikkeling aan de software en het ontwikkelen aan het test framework voor automatische testen. En dat is precies waar ik naar op zoek was.”

Bij ALTEN staan mensen vooropBart
“Natuurlijk blijft het een business, maar er wordt bij ALTEN altijd gekeken naar jouw wensen en de mogelijkheden. Je kunt altijd terecht bij je Business Manager als je ergens mee zit en er zijn veel collega’s beschikbaar voor technisch advies. Daarnaast zijn er leuke evenementen waardoor je de verbinding met ALTEN blijft behouden. Je ontwikkeling wordt serieus genomen. Als je zelf initiatief toont en goed overlegd is er een hoop mogelijk.”

Bart Peeters

 

Ben je benieuwd welke mogelijkheden ALTEN jou kan bieden, kijk dan hier voor onze vacatures.
Wil je meer blogs lezen van onze collega’s, klik dan hier

Share

Dit vind je misschien ook leuk