Blog: Jeroen

Blog Jeroen
11/01/2021

Blog Jeroen:

Na het afronden van zijn bachelor in Technische Informatica, is Jeroen 4 jaar geleden gestart als consultant bij ALTEN in Oost Nederland. Zijn ambitie is om zichzelf verder te specialiseren in test automatisering. Deze ambitie is ontstaan door de verschillende facetten die bij het test-proces komen kijken zoals afwisselende werkzaamheden maar ook de technische probleemstellingen. Na het volgen van de ALTEN Masterclass, een opleiding gegeven door ALTEN waarin je jezelf verder ontwikkelt en specialiseert op een specifieke discipline, heeft hij zijn software en test -kennis meerdere malen toegepast op uiteenlopende projecten.

Omgeving en uitdagingen
De keuze om de consultancy in te gaan bij ALTEN was voor mij niet zo moeilijk. Na de afronding van mijn studie Technische Informatica aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen werd ik door ALTEN benaderd, na een korte mailwisseling en een paar leuke gesprekken was de keuze snel gemaakt.Een van de doorslaggevende punten was de mogelijkheid om mijzelf meer te specialiseren in het gebied van test-automatisering. Daarnaast sprak mij ook de mogelijkheid aan om bezig te zijn in verschillende domeinen en industrieën. Na het afronden van mijn eerste opdracht bij het bedrijf Vanderlande, die gespecialiseerd is in de automatisering van logistieke processen, werd de switch gemaakt naar BDR Thermea Group. Een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor warmte en thuiscomfort.

thermosstaat blog JeroenMomenteel werk ik bij de BDR Thermea Group aan een consumentenproduct genaamd de Room Unit 2, een kamerthermostaat die ook online functionaliteiten aanbiedt. Dit product is gerealiseerd op basis van een Embedded Linux systeem, waarbij verschillende interne componenten, zoals de gebruikersinterface en externe communicatie interfaces, zijn gerealiseerd met Qt (C++) en Python.

Daarnaast ben ik momenteel ook bezig om een test-framework op te zetten voor het kamerthermostaatproject met als doelstelling het uitvoeren van automatische-regressietesten. Het test-framework wordt ontwikkeld op basis van het Robot-Framework– en Squish-tooling.
Het was een interessante switch in kennis-domein en omgeving. Vooral het laatste bood mij de mogelijkheid om mezelf verder te ontplooien in de specialisatie van test-automatisering. Het bleek echter een grotere uitdaging te zijn vanwege het missen van een test- infrastructuur en procedures. Maar samen met de opdrachtgever en met het team zijn we de uitdaging aangegaan en hebben we het product en de ontwikkelomgeving naar een hoger niveau gebracht.
De afwisseling tussen het organisatorische aspect van test-engineering en het technische aspect van software-engineering voor het implementeren van automatische-testen, geeft mij een bepaalde werkvrijheid, verantwoording en uiteindelijke meer energie.

Naast de afwisseling van werkzaamheden, vind ik het ook belangrijk om een balans te vinden tussen wat belangrijk is voor de opdrachtgever en het product. Dit met als doel om een betere ervaring voor de eindgebruiker te leveren. Dat zorgt er voor dat je met een andere kijk het product benadert.
Door de helikopter-view die je als tester hebt om het systeem in kaart te brengen, ben je vaak ook een kennisbron. Dit geeft me vaak ook de mogelijkheid om mee te denken over de uitwerking en impact van nieuwe functionaliteiten en de toegevoegde waarde hiervan, om zo het product te verbeteren.

Toekomstige uitdagingen en ambities
Naast mijn technische ambitie voor de specialisatie in de test-automatisering, heb ik ook de ambitie om projectleider te worden. Dit is mogelijk door de verschillende trainingstrajecten die ALTEN aanbiedt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om verder te groeien, zowel op technisch als op persoonlijk vlak. Daarnaast geeft ALTEN ook de mogelijkheid om trainingen te volgen die een idee geven wat een specialisatie inhoudt, zodat je altijd nog een andere specialisatie richting kan kiezen die bij jezelf past. Naast dat dit een meerwaarde biedt voor ALTEN, is het ook gewoon leuk om te doen!

Jeroen

Test Consultant

Ben je ook geïnteresseerd in een baan op het gebied van Testen bij ALTEN? Check dan hier jouw mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd in het werken in Oost Nederland, check dan hier de mogelijkheden.

Share

Dit vind je misschien ook leuk