Interview: Martijn, BI-consultant

Martijn
17/11/2020

Martijn werkt pas sinds augustus van dit jaar bij de unit Data &Analytics als BI-consultant. Wat waren zijn verwachtingen toen hij bij ons in dienst kwam en wat is daarvan uitgekomen? Dat zijn een aantal vragen waar wij graag antwoord op willen in deze rubriek.

MartijnHoe ben je bij ALTEN terechtgekomen?
“Een paar maanden geleden hoorde ik van een enthousiaste ALTEN-medewerker goede verhalen over ALTEN en over de projecten waar hij mee bezig was. Nieuwsgierig naar wat er speelde en wat voor bedrijf ALTEN is, is er contact ontstaan met recruitment. Vervolgens kon ik al vrij snel op sollicitatiegesprek komen.”

Waarom heb je voor ALTEN gekozen?
“Enige tijd voor ik in gesprek ging met ALTEN had ik besloten de stap van on-premise technologie naar cloud technologie te maken. ALTEN heeft een groot aantal cloud opdrachten en zet serieus in op de cloud met trainingen en het verkrijgen van opdrachten. Daarnaast voelde ALTEN als een vriendelijke club met professionele en betrokken mensen. Dit heeft voor mij grote meerwaarde, omdat je zo goed contact houdt met je werkgever, ook als je voor een langere tijd op een opdracht zit.”

Kun je iets over je werk vertellen?
“Al snel nadat ik in dienst trad kon ik aansluiten bij een leuk IoT project. In het project ontsluiten we telemetrie van mobiele kranen en geven we de opdrachtgever de mogelijkheid de kranen vanaf afstand in te stellen. Aangezien ik nog geen ervaring met Azure had, ben ik gekoppeld aan een collega. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de telemetrie, die door de kranen verzonden wordt, op de juiste plaats in Azure ontvangen en opgeslagen wordt. Zodra we dit werkende hadden, ben ik aan de slag gegaan met andere onderwerpen in het project. Zo heb ik onder andere een securitymodel met Row-Level Security ontworpen en geïmplementeerd, Power BI Embedded ingericht en de front-end developer ondersteund vanuit Azure. Lekker divers en een hele goede manier om snel Azure te verkennen.”

Klopt het beeld dat je had toen je in dienst kwam met de ervaringen van de afgelopen maanden?
“Na mijn sollicitatie had ik het gevoel dat ALTEN een warm bedrijf is met ruime mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen in cloud technologie. In de praktijk heeft ALTEN mijn verwachtingen overtroffen. Mijn ervaring met collega’s is zeer positief, mensen zijn bereid te helpen en zijn toegankelijk op persoonlijk niveau. Vooral het laatste zorgt ervoor dat ik mij thuis voel bij ALTEN.

Ruimte voor zelfontwikkeling in cloud technologie is er in veel opzichten. Tussen mijn indiensttreding en nu heb ik twee Microsoft cloud examens behaald. Hiervoor heb ik de tijd en middelen gekregen om mij goed voor te bereiden. Daarnaast kon ik aansluiten bij het eerder benoemde IoT project, wat mij zeer heeft geholpen. Op het project heb ik veel vrijheid en vertrouwen gekregen en zo heb ik ervaring opgedaan met veel verschillende Azure services.

Voor onderdelen van het project waar ik zelf niet aan werkte, kon ik collega’s raadplegen. Zij vertelden wat ze gedaan hadden om het onderdeel werkende te krijgen, ook een leuke manier om te leren.”

Martijn in z'n vrije tijdWat vind je leuk aan het werken bij ALTEN?
“In het dagelijkse werk vind ik het ontzettend leuk om in het IoT project samen te werken met mijn collega’s. Iedereen is gedreven, bereid iets van elkaar te leren en er een leuke en gezellige tijd van te maken. Op dit moment bevinden we ons in een afrondende fase en koppelen we alle verschillende oplossingen aan elkaar. Dit is een spannend moment, omdat niet altijd alles naadloos aansluit. Het is dan extra leuk om te zien dat het geheel uiteindelijk werkt en elke tussenoplossing zijn bijdrage levert om het geheel te vormen.

 

Naast het dagelijkse werk zijn er kennisgroepen opgericht die de cloud propositie verbeteren en avonden organiseren waarbij kennis gedeeld wordt. Ik heb mij aangesloten bij de Architectuur groep. Daarnaast heeft de IoT kennisgroep een unitbrede challenge georganiseerd. In deze challenge zijn vijf groepen bezig met de uitwerking van een casus met als hoofddoel het opdoen van ervaring met Azure. Dit is een hele leuke ervaring waarbij veel services van Azure langs komen en we in groepsverband deze services ontdekken.”

Zijn er verder nog onderwerpen waar je iets over wilt zeggen?
“Toen ik besloot om de stap naar ALTEN te maken, zaten we nog in de eerste lockdown. Ik vroeg mij af of ik snel genoeg mijn weg zou vinden binnen een nieuwe organisatie en of kennismakinggesprekken via Teams een obstakel zouden vormen in de beginperiode. In de praktijk is dit reuze meegevallen.

Toen ik daadwerkelijk in dienst trad, zaten we tussen de eerste en tweede Covid-19 golf en konden we in kleine groepen op kantoor aanwezig zijn. De introductiedagen zijn doorgegaan en tekende meteen een goed beeld van de organisatie. ALTEN verder verkennen ging primair via collega’s. De betrokkenheid en open houding van collega’s hielp enorm. Het was in die tijd ook nog mogelijk face to face kennis te maken, wat het allemaal net dat stukje makkelijker maakt. Toch merk ik nu dat kennismakingsgesprekken via Teams ook prima gaan.

Naast je weg vinden en kennismaken met collega’s is het uiteraard ook de bedoeling een opdracht of project uit te voeren. Projecten vereisen veel communicatie. Het feit dat je niet met iedereen in één kamer kunt gaan zitten is een belemmering die niet onderschat mag worden. Dit probleem wordt vergroot doordat ik de collega’s op mijn project niet kende voor het project. In korte tijd moesten we elkaar leren kennen en leren samenwerken op afstand. Toch merk ik dat dat goed gaat. Alle teamleden staan open voor contact, of dat nou via Teams, mail of telefoon is. Door het gemak waarmee iedereen communiceert en communicatiekanalen openhoudt kunnen we alsnog snel schakelen en gaat de samenwerking goed!”

Martijn Lemmen
BI-consultant

 

Wil jij ook zien of je verwachtingen bij ons uit kunnen komen? Klik dan hier voor onze vacatures.

Meer lezen over onze collega’s, kijk hier

Share

Dit vind je misschien ook leuk