Blog: consultant Jan Oene, senior software consultant

consultant ALTEN
19/10/2020

In deze blog geeft Jan Oene (senior software consultant bij ALTEN in Oost Nederland) inzicht in zijn loopbaan bij ALTEN in Oost Nederland.

Met een HBO Elektrotechniek en een master Embedded Systems op zak begon ik inmiddels ruim 6 jaar geleden bij ALTEN als embedded software engineer. Ik heb de afgelopen jaren aan verschillende projecten gewerkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Het mooie aan embedded systems vind ik dat hetgeen je maakt altijd heel fysiek is. Je ziet bijvoorbeeld direct LEDjes knipperen of beelden op een display. Ook de directe koppeling met de elektrotechniek en mechanica maakt het ontwikkelen van embedded systems voor mij een ideale discipline.

Daar waar een complexe opstelling normaal juist mooi staat op mijn bureau, is dit in tijden van corona vaak toch lastig. Het kwam regelmatig voor dat ik met flink wat spullen thuis zat. Ook is het gebeurd dat een complete robotarm rondgestuurd werd binnen het team. Zo kon iedereen toch de meeste testen doen. Niet ideaal dus, maar uiteindelijk is dit redelijk gelukt.

Begin juni, midden in coronatijd dus, is onze tweede dochter Sara geboren. We zijn in aanloop naar de bevalling erg voorzichtig geweest om te voorkomen dat iemand ziek zou worden. Veel thuiswerken dus. Er was gelukkig veel ruimte om dit te doen en uiteindelijk is ook alles helemaal goed gegaan. Ik ben super trots op mijn beide dochters. Zo af en toe komt de oudste even kijken met wie papa telkens praat. Ik zie dit bij andere collega’s ook wel gebeuren en vind het wel leuk om zo iets te zien van de thuissituatie van collega’s.

Normaal gesproken hebben we bij ALTEN elke maand een fysieke maandmeeting. We eten dan samen en er zijn presentaties over opdrachten of een ander technisch interessant onderwerp. Op deze manier zorgen we er voor dat we een hechte groep collega’s zijn en blijven, ondanks dat de meesten van ons normaal gesproken op een andere locatie of project werken. De afgelopen maanden hebben we deze maandmeetings online gedaan. Op zich best een goede oplossing, maar het blijft toch behelpen. Naast de maandmeetings hebben we ook regelmatig avonden over een specifiek onderwerp. Dit kan technisch zijn, maar het kan ook over bijvoorbeeld soft-skills gaan. Ik heb recent een training gegeven over FreeRTOS (dit is een operating systems voor embedded platforms) via Teams. Dit was leuk om te doen en mooi dat we dit soort dingen (inclusief hands-on!) seats ALTENondanks Corona toch kunnen doen.

Naast mijn technische ontwikkeling heb ik de ambitie om projectleider te worden. Ik geniet van het samenwerken in een team en doorzie vaak snel hoe ik dingen voor het team op kan lossen of organiseren. Binnen ALTEN zijn er een aantal groeirichtingen en Projectleiding is daar een van. Sinds dit jaar heb ik de verantwoordelijkheid gekregen over een heel aantal interne systemen.

Zo heb ik met een team in zeer korte tijd een applicatie gemaakt waar collega’s hun aanwezigheid op kantoor kunnen registreren. Het doel was om je met slechts een klik per dag te kunnen inschrijven. Zo kunnen we bijhouden of er nog ruimte is op kantoor (de plekken zijn nu beperkt) en in geval van een besmetting kunnen we in het verleden kijken wie er allemaal waren. De applicatie draait nu al in meerdere landen ?

Binnen het team dat aan deze applicatie werkte, is een collega die regelmatig gaat zweefvliegen. Toen hij een vrije dag had opgenomen om te vliegen, wilde hij toch nog even meedoen met de stand-up via Teams. Al vliegende boven Apeldoorn kon hij zo gewoon mee doen. Prachtig! zweef teamsmeeting ALTEN

 

 

 

Jan Oene Krist
Consultant ALTEN Oost Nederland

  • Heb jij ook interesse in een baan als consultant voor ALTEN in Oost Nederland? Check dan de vacatures hier.
  • Voor vacatures in geheel Nederland kun je deze link gebruiken. Of stuur een mail.
Share

Dit vind je misschien ook leuk