ALTEN@home: Monica

30/04/2020

“Binnen ALTEN werk ik alweer bijna een jaar met plezier voor de ALTEN Academy. Hierbij is het faciliteren van de trainingen van ons curriculum het belangrijkste onderdeel. Daarbij zijn we graag benaderbaar en toegankelijk en sociaal contact is hierin daarom erg belangrijk voor mij. Nu ondervang ik dit door nog meer dan anders te bellen met mensen, ook met onze leveranciers, om dit te behouden. Het is, naast aan het werk blijven, ook een beetje zorgen voor jezelf en de anderen om je heen.

Op dit moment is thuis werken eigenlijk geen ‘thuiswerken’. Thuis werken met beperkingen in sociaal contact en bepaalde vrijheden is heel anders. Thuis werken nu binnen de muren van je huis zonder fysiek sociaal contact of de mogelijkheid om dit bijvoorbeeld in een openbare flexwerkruimte te doen waar je anderen ontmoet.

Monica's werkplekThuis ben ik niet compleet alleen. Ik mag graag kletsen met de kat, die vooral graag haar kattegat op de camera laat zien aan anderen. En mocht je een partner hebben, net als ik, is het ook wel eens prettig om van de ene naar de andere kamer “koffie?” te roepen. Het lijkt kantoor wel, het is net echt! En bij een beetje frustratie pakken we de bokspads erbij. Dat kan ik iedereen aanraden, want dat deden we ook gewoon vóór deze situatie. Gillen in een kussen mag natuurlijk ook, maar dit is toch leuker. Ik heb ook een prachtige werkplek op de bovenverdieping, maar daar  zit ik niet altijd, want: samen zullen we alles delen. De bureaustoel heb ik wel naar beneden gesleept, want een beetje ergonomisch werken, probeer ik wel.

On a serious note betekent thuiswerken voor mij nu vooral lief zijn voor jezelf en dat is tevens direct mijn tip en die van het Facilities Team waar ik bij hoor:

  • Met het Facilities Team maken we bijvoorbeeld een reeks Fit met Facilities workout filmpjes. Het breekt de dag even, maar het is vooral ook veel lachen met elkaar.
  • Pauzes plannen, want zoals mijn moeder altijd zei: “van lang kijken naar een scherm krijg je vierkante ogen!” De aanschaf van een hangmatje is dan ook een van mijn betere investeringen in deze periode (40 euro LIDL, kun je het niet voor laten).
  • Bijvoorbeeld uitgebreid koken van ochtend tot avond. En om dat allemaal te eten, moet je weer bewegen!
  • Trots zijn op de dingen die je gedaan krijgt met de middelen die je hebt.
  • In contact blijven met anderen: dagelijkse stand-ups, bellen met collega’s en leveranciers, soms een beetje gek doen op Yammer. FUN en betrokkenheid in het werk moet je ook zelf kunnen initiëren. Mij bellen, mag dus ook.

Boxing glovesHet zijn de betere tips die ik heb gekregen en voor mij is het vooral belangrijk om mijzelf hieraan te blijven herinneren. Ik heb een flipovervel in de keuken hangen met behulpzame dingen die ik elke dag kan zien en ik gebruik een 16-delige planner om al deze momentjes in te plannen. Niets is more satifsfying dan dingen afvinken, en daar kun je dan gelijk weer trots op zijn. Naast dat bewegen en pauzes je fris houden, mag er niet meer dan 100 kilo in die hangmat, dus ik pas wel op en blijf goed zorgen voor mezelf 😊.”

Monica

Share