In the Spotlight: Hidde

Hidde bij Animecon
02/04/2020

“Ik vind het heel belangrijk om iets voor een ander te doen en als dat dan ook nog iets is wat je echt leuk vindt, dan is dat toch fantastisch?”

Hidde werkt als test consultant bij ALTEN in Capelle a/d IJssel. Hij is al jaren geïnteresseerd in games en in deze conventie. Dus toen een vriend hem vroeg om als vrijwilliger mee te helpen bij Animecon, heeft hij onmiddellijk ‘ja’ gezegd.

Animecon convention“Animecon is de grootste Nederlandse conventie op het gebied van Japanse popcultuur. Dit 3-daagse evenement biedt bezoekers van alles en nog wat op dat gebied. Een gameroom, een food court, bands, demonstraties en lectures; Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Bij de laatste editie waren 16.000 tot 18.000 bezoekers. De editie van dit jaar gaat helaas niet door in verband met de corona-maatregelen. De volgende editie staat gepland op 11 – 13 juni 2021.

De mensen die hier komen kunnen echt zichzelf zijn en laten dat ook zien. De meeste bezoekers zijn verkleed. Sommige mensen zijn maandenlang bezig geweest om hun outfit te maken. Zelf draag ik een polo omdat ik van de organisatie ben. Dan voel je je toch een beetje underdressed.

Ik ben (inmiddels) als staflid verantwoordelijk voor de gameroom en dan met name voor de externe contacten. Denk hierbij aan het onderhouden van contacten met o.a. Nintendo, Game room AnimeconLogitech en Samsung. We benaderen hen met de vraag of ze nog nieuwe (Japanse) spellen, goodies of andere zaken, zoals schermen en headsets voor ons hebben. Als tegenprestatie bieden wij hen exposure bij duizenden mensen in hun doelgroep d.m.v. het promoten van hun spellen, logogebruik en gratis tickets voor het event. Ook regelen we via enkele partijen verschillende competities waar mensen aan kunnen deelnemen.

Voor het event in juni beginnen de voorbereidingen al in november. We vergaderen regelmatig met ons team, zoeken een locatie en leggen contacten. Naarmate we dichter bij het evenement komen, wordt het werk wat intensiever. We bespreken dan bijv. waar de gameroom moet komen, hoe deze wordt ingericht, hoeveel consoles e.d. er moeten komen en hoe we alles gaan beveiligen. We hebben vaak de meest dure spullen en de laatste modellen staan. Er wordt dan wel ‘ns door bezoekers geprobeerd om deze mee te nemen. Ja, dat is echt bizar.

Gameroom AnimeconUiteraard ben ik ook op de dagen zelf aanwezig. Ons team voor de gameroom bestaat dan uit zo’n 20-30 vrijwilligers. Voor de conventie zelf zijn er nog veel meer mensen aan het werk. We kunnen altijd mensen gebruiken die mee willen werken op die dagen of met de opbouw en afbouw.

Ik vind het zelf heel belangrijk om iets voor een ander te doen en als dat dan ook nog iets is wat je echt leuk vindt, dan is dat toch fantastisch?”

 

Lijkt het jou ook leuk om als vrijwilliger mee te werken aan Animecon? Meld je dan hier aan: https://www.animecon.nl/

Share