Talent@ALTEN Leroy

13/11/2019

ALTEN is sinds een maand trotse stersponsor van Leroy! Leroy speelt namelijk mee in de Eredivisie van het volleybal. Een goede reden om Leroy daarom te interviewen over hoe hij zijn sportcarrière combineert met zijn carrière als Mechatronics consultant bij ALTEN.

Volleybal

Leroy begon op jonge leeftijd al met volleybal. “Rond mijn 8e ben ik begonnen met handbal, maar toen 2 jaar later mijn neefjes gingen volleyballen, kon ik niet achterblijven en wilde ik dat ook graag doen. Ik vond het gelijk een leuke sport! Wat eigenlijk niet zo raar is, want zowel mijn ouders als ooms en tantes en mijn neven en nichten hebben (bijna) allemaal gevolleybald. Ik heb de passie voor volleybal dan ook niet van een vreemde”.

Van regionale selecties naar de Eredivisie.

Ik begon natuurlijk bij ‘de jeugd’ en daarbij had je regionale selecties. Er werd dan vanuit de regio een groep ‘talenten’ gevormd waarmee je elke zondagochtend ging trainen met als hoofddoel ‘ontwikkeling’. Hierbinnen ware 3 groepen A, B & C- klasse. Ik was eigenlijk te jong, maar toen ik elf was mocht ik al meedoen met de C-klasse. Stapsgewijs ging ik met steeds hogere teams en met de senioren (groep vanaf 18 jaar) meedoen. Ik zag dat toen als een grote kans, omdat zij enorm veel ervaring al hadden en ik daar alleen maar van kon leren. Door altijd het beste uit mijn spel te halen en mezelf altijd te blijven ontwikkelen, speelde ik mezelf daardoor ook steeds meer ‘in de kijker’. Dit resulteerde in dat ik uiteindelijk op mijn 20e ging spelen in de topdivisie (divisie onder eredivisie). Drie jaar later mocht ik meespelen in de hoogste divisie binnen het volleybal: de eredivisie!”

Trainen

Het aantal training per week is voor Leroy inmiddels uitgegroeid naar 3x en soms zelfs 4x in de week. Waarbij hij ook bijna elk weekend een wedstrijd speelt. “Onze trainingen bestaan uit: krachttraining, baltraining en/of videoanalyse. Tijdens een videoanalyse gaan we vaak de meest recente wedstrijd van onze tegenstander analyseren, zodat wij daar zo goed mogelijk op ingespeeld zijn. Ook ben ik vaak buiten de trainingen om nog veel bezig met volleybal. Ik ga voor mezelf vaak analyseren wat ik de vorige wedstrijd goed deed, wat ik kan verbeteren en wat mijn doelstellingen zijn”.

Combineren van sport en werk

Naast dat Leroy druk is met het trainen voor de wedstrijden, werkt hij natuurlijk ook nog bij ALTEN. “In mijn werk ben ik ambitieus en wil ik graag doorgroeien, dus ik heb niet de ambitie om me nog meer op het sporten te gaan richten dan ik nu al doe. Ik vind dit niveau van volleyballen en het aantal trainingen en wedstrijden, die daarbij horen, gecombineerd met werken een prettige combinatie”.

Overeenkomsten

Volgens Leroy zijn er ook overeenkomsten tussen zijn werk als consultant en het spelen in een volleybalteam. “Het werk dat ik doe bij de klant is altijd in teamverband. Samen met een team werk ik aan de ontwikkeling en productie van een product. Net zoals bij volleybal moet je dan goed kunnen samenwerken met anderen. Daarnaast moet je zowel als volleybalteam als met je team van collega’s met verschillende kwaliteiten en persoonlijkheden om leren gaan. Door het volleyballen ben ik een échte teamplayer geworden en die kwaliteit kan ik heel goed toepassen in mijn werk”.

 

 

 

Share