Publicatie: A developer’s eye on smart glasses

25/10/2019

In het magazine Bits Chips is op 18 oktober jl. een artikel gepubliceerd over de ontwikkeling van Smart Glasses. In een Europees subsidieprogramma voor onderzoek en innovatie (Horizon 2020) heeft ALTEN onder leiding van een groot brillenbedrijf een geavanceerd smart-brilproduct ontwikkeld dat gebruikers ondersteunt bij hun dagelijkse activiteiten. In het gepubliceerde artikel beschrijven onze consultants en projectleider de belangrijkste technische uitdagingen en hoe deze werden opgelost.

Wat als uw bril uw omgeving bewaakt en u ondersteunt in uw gedrag? Met sensoren en elektronica in de bril kan de drager hun activiteit en blootstelling aan licht volgen, wat leidt tot een gezonder en gelukkiger leven. Het Europese consortium werd geleid door een van de toonaangevende bedrijven in de brillenindustrie. ALTEN ontwikkelde de hele softwareketen: firmware, algoritmen, mobiele applicaties, cloudopslag en data-analyse. Tijdens dit project werkte ALTEN Nederland en ALTEN Italië intensief samen.

U kunt het gehele artikel online lezen, daarvoor klikt u hier.

Wilt u het artikel downloaden? Klik dan hier.

Share

Dit vind je misschien ook leuk